"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1000 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Граничарят Михаил Цонков пак на съд


Граничният полицай Михаил Цонков, който през април миналата година, защитавайки българските териториални води, уби в схватка турски бракониер, отново ще бъде разследван. Военно-апелативната прокуратура върна за ново разглеждане прекратеното дело срещу него.
Според Пенчо Цонков, бащата на полицая, върху прокуратурата се оказва натиск неговият син задължително да бъде осъден: "Връщат им делото и накрая им казват: даваме ви един съвет, това дело го решете по този начин, да стигне в съда", каза още Цонков. Той отново смята да се обърне за помощ към бургаските медии, които за пръв път миналата година застанаха единодушно зад Михаил Цонков. По предложение на председателя на общинския съвет в оставка Валери Симеонов, който е и собственик на телевизия СКАТ, граничарят Цонков и неговите трима колеги, участвали в гонитбата на бракониерите, бяха удостоени със званието "Почетен гражданин на Бургас". В столицата и в много градове на страната АТАКА организира подписка в защита на полицая.


У нас
· Проф. Станислав Станилов: АТАКА никога не е посягала на полицията

По света
· Обама се обяви за нова независимост
· Украйна и Русия се разбраха за газа, Европа не вярва

Коментари
· Първанов се атакизира, иска референдум за АЕЦ-а

Икономика
Председателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев: Интернет е рай за трапезните революционери
- Д-р Тренчев, какъв е вашият коментар за протестите пред парламента?
- Не трябваше да се допуска един протест, формулиран под явни проблеми и искания, да бъде опорочаван от присъствието на хора, които имаха съвсем други намерения и бяха дошли организирано да направят това което стана, този сблъсък. Досега на наши протести не са допускани такива неща. Не че е имало опит, но със стажа, който сме натрупали, не сме позволявали да се измести акцентът в такава насока.