"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1001 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Крият находище на газ край Червен бряг


В село Девенци, край Червен бряг, са открити значителни залежи на природен газ, при това още през август 2008 г. Според експерти навременната експлоатация на това находище е могла да спаси България от газовата криза, но бездействието на правителството е направило това невъзможно. Първоначално е отчетен приток на газ с налягане от около 680 атмосфери, а в дълбочина налягането дори достигало до 800 атмосфери.
Кабинетът обаче мълчи за откритите количества. Целта на управляващите е да дадат на концесия находището, но на свои фирми които да направят сондажите и прилежащата инфраструктура. Изпълнители на поръчката ще бъдат турските компании "Аладин Идъл Ист" и "Гюней Илдазъ". Двете фирми участваха като подизпълнители на американската "Дайрект Петролиум", която започна сондажите през 2007 г. Тогавашният вътрешен министър Румен Петков преряза лентата на обекта, а находището се оказа с изключителен дебит на природен газ. У нас
· Цигани бракониери заплашват със смърт активист на АТАКА
· Гоце пусна в ход сценарий за свалянето на Станишев

По света
· Еврокомисията предупреди за сериозен икономически срив в България
· Вашингтон готов за грандиозната клетва на Обама

Коментари
· След Батко Темида да подхване и шефа му Гагаузов

Икономика
· ЧЕЗ се постави над държавата, отказва месечно отчитане на тока
Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Гоце вкарва второ ДПС чрез олигарха Ковачки
Станишев заблуждава обществото, че правителството е готово да отвори реакторите
- Г-н Сидеров, коментирайте този фарс, който наблюдавахме в неделя, с автобусите от цялата страна от десетките фирми - ТЕЦ "Марица-изток", "Брикел" - Перник, Сливен, Хасково, Ямбол, електроразпределителни дружества на българския олигарх, кредитния милионер Христо Ковачки. Дали личните карти на пътниците в автобусите са били проверявани, както бяха проверявани тези дни участниците в протеста около Народното събрание?
- По наблюдение на репортери от в. "Атака" свръхлуксозни коли с много пазачи - мутри, със затъмнени стъкла, са били в челните колони на това шествие. Според някои или самият Ковачки, или негови съгледвачи са наблюдавали как вървят нещата и тези аудита са били охранявани от жандармеристка камионетка. В случая полицията е пазила олигарха да не би случайно някой нещо да му направи. Той поначало се движи поне с 20 души охрана. Интересно е срещу какво протестира Христо Ковачки?! Може би заради това, че му продадоха 5-6 ТЕЦ-а за жълти стотинки и по този начин той ограби българския национален капитал. На протеста присъства също и Стефан Личев, който се води за някакъв земеделски водач на едно от БЗНС-тата. Този човек е известен с това, че направи една много мощна далавера в Ямбол, където заграби местния туристически комплекс във Веселиново по времето на управлението на Костов на СДС. Той беше негов партньор в политиката сега се прехвърля на по-мощен - финансово кон. Известен е като един от грабителите на Ямболския район. Другият присъстващ е Кънчо Филипов, председателят на партия ЛИДЕР, виден комсомолски деец преди 1989 г., секретар на градския комитет на комсомола в Стара Загора и в ТЕЦ "Марица-изток". Неслучайно фабриката "Брикел" е тук. До него е още един комсомолец - Красимир Каракачанов, който през 1999 г. когото беше подписан предателския меморандум между Надежда Михайлова, тогава външен министър, и Ферхойген, с който за първи път беше предаден интересът на България. Тогава беше депутат в парламента, партньор на СДС и той подкрепи този меморандум. Сега излиза на улицата в момент, в който и президентът, и премиерът говорят за III и IV блок, повтаряйки тезите на АТАКА, защото това беше наша предизборна точка в платформата ни.