"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1002 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Властта не събра кураж да отвори реакторите сама


Властта не събра кураж да отвори реакторите на АЕЦ "Козлодуй", стана ясно вчера, след като енергийната комисия на парламента гласува общ и пожелателен текст за реакторите, вместо да задължи кабинета да ги пусне. В отсъствието на представители на АТАКА, комисията плахо препоръча на правителството да разгледа заедно с ЕК възможността за отваряне. Волен Сидеров писмено даде гласа си за отваряне на блоковете. Вотът му бе зачетен от комисията.
В случая въпросът стои така - или правителството веднага издава нареждане и отваря реакторите, или не ги отваря и се извинява с това, че няма разрешение от Брюксел. За съжаление очертава се вторият вариант. Министър-председателят Станишев показа, че няма куража и характера да направи нещо полезно за България и това е много жалко, заяви Волен Сидеров.
Лидерът на патриотите припомни, че АТАКА не само инициира проекторешение за отваряне на блоковете, но и е записала тази позиция в предизборната си платформа. Искам още веднъж категорично да заявя, че ако българите дадат властта на партия АТАКА, реакторите ще бъдат отворени незабавно, каза още националистът.
Категорично против пускането на блоковете се обявиха НДСВ, ДСБ и СДС.
 У нас
· Слави Бинев защити БПЦ и България от клеветите на самозванеца Инокентий
· Пирински бави Закона за горите, вървят предизборни заменки
· Димитър Стоянов: Черното платно върху BG клозета в Брюксел е компромисно решение

По света
· Руският газ тръгна към Европа
· Русия поиска от Обама да спре разширяването на НАТО

Коментари
· Враждебният език е рожба на онези, които мразят България

Икономика
· 20 млн. загуби и 1000 безработни в металургията от газовата криза
Художникът Христо Танев: Скандалната скулптура в Брюксел е смесица от наглост и кич
Културната ни идентичност може да направи най-голямата реклама на страната ни
- Господин Танев, в последните дни най-обсъждания културен въпрос е чешката инсталация "Ентропа", където България е изобразена като турски кенеф. Как гледа един творец като вас на подобни провокации и докъде трябва да стигат те?
- С понятието "ентропия" в термодинамиката се обозначават всички спонтанни процеси на безпорядъка, т.е. на провокирания хаос. В транскрипцията ентропа подсъзнателно ни се внушават пак спонтанни разрушителни процеси, които са свързани с наименованието Европа. С това чиновниците от ЕС като основни спонсори на изявата са проявили някаква непозната досега форма на мазохистична амнезия. Колкото до въпросния провокатор Давид Черни, представен като неповторим чешки творец, нещата са от ясни по-ясни въпреки фамилията му. Неговата т.нар. инсталация представлява първосигнално приматна форма на смесването на наглост и кич. Налице е касапски разфасованият ни континент, нямащ нищо общо с идейния проект на Робърт Шуман за обединена и просперираща Европа. А самото поставяне на т.нар. творба в най-върховната сграда на ЕС в Брюксел като лакмусова хартия показва нагледно колко е интелектуалната недостатъчност на европейските, а не на съветските т.нар. комисари. Още преди 27 века мъдрецът Конфуций е прозрял една проверена във времето истина, че знаците и символите управляват света. Затова препоръките към българите безобидно да приемем всякакви унизителни квалификации не са здравословни както за Европа, така и за автора на инсталацията, в която според него страната ни има отходни проблеми.