"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1004 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Валери Симеонов напусна председателския пост с думите: Общинският съвет в Бургас е джамийско настоятелство!


"Не мога да остана на този отговорен пост и да работя с чувството, че съм председател на джамийско настоятелство, а не на български общински съвет". Това обяви председателят на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов от АТАКА още в началото на 17-тото заседание на местния парламент и подаде оставка. "Решението ми е продиктувано от факта, че на 20 декември 2008 г. Общинският съвет на Бургас прие, без каквито и да са разумни мотиви, под външен натиск, да предостави общински парцел земя за изграждане на мюсюлмански молитвен дом-джамия, както и за изграждане на около 20 социални жилища за живеещите цигани в незаконното гето в комплекс "Меден Рудник", без да е проучена и доказана необходимостта нито на едното, нито на другото", аргументира се Сименов. Той подчерта, че това решение е в разрез с личните му политически и морални убеждения на българин-националист.
"Това, което се случи в общинския съвет в Бургас, потвърждава вече изразяваното от мен мнение, че ГЕРБ не е надежден партньор. ГЕРБ, като партия без национално развитие, се оказа партия за анадолско развитие на България. От там нататък гражданите на Бургас и всички българи трябва да си направят сметка за тази партия, която има амбиция да управлява България", коментира ставащото Волен Сидеров.


У нас
· Кабинетът няма да отваря АЕЦ, рекетира ЕС за пари
· БСП, ДСП и ГЕРБ в Балчик подариха 50 дка на руски фирми
· Националистите в Дупница: Кметът на „братя Галеви“да подаде оставка

По света
· Протестиращи гръцки фермери атакуваха българската граница
· Обама нареди изтегляне от Ирак

Коментари
· Властта показа на Брюксел, че не е готова да жертва олигарсите си

Икономика
Атанас Стоилов, общински съветник в Пещера: АТАКА вдига паметник на Белнейски, за да напомни, че убийците са на свобода
Хора около БСП опитаха да попречат за монумента в памет на сестрите
- Как се роди инициативата АТАКА да издигне монумент в памет на сестрите Росица и Христина Белнейски?
- Още първите месеци, след като се случи това жестоко престъпление и когато тръгнаха да се търсят следите на убийците, ние от АТАКА заподозряхме, че това престъпление ще бъде прикрито. Защото само за 2-3 месеца следствието зацикли и гражданите, както и местната организация на АТАКА, се досетихме, че то ще бъде целенасочено прикрито. Целта на тези, които са замесени в това убийство, пряко и непряко, бе с течение на времето този случай да се забрави. Затова общинският сбор на АТАКА-Пещера реши да съберем средства за изграждането на паметник в памет на сестрите Белнейски. С това ние пряко слагаме сол в раната, за да не се забравя никога този зверски акт. За да покажем, че ние от АТАКА не сме забравили престъплението и самите убийци, минавайки покрай лобното място на сестрите. Инициативата започна още преди две години и половина, но я спряхме временно, за да да не бъдем упрекнати, че събираме парите за изборите през 2007 г. Сега обаче станаха 3 години от смъртта на Белнейски и ние реализирахме намерението за паметник.