"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1005 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Парламентът се скри зад ЕК за пускането на АЕЦ


Парламентът се скри вчера зад Еврокомисията за решението за отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй". Според текста на взетото от депутатите решение правителството трябвало да разгледа възможността за рестартиране на спрените трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" във взаимодействие с Европейската комисия. От формулировката стана ясно, че повторно пускане на реакторите няма да има, защото Брюксел е категорично против.
В същото време депутатите отхвърлиха предложението на лидера на АТАКА Волен Сидеров Министерски съвет да вземе решение за незабавно пускане на четирите спрени реактора на атомната централа.
Решението, което прие парламентът е предизборен демагогски ход на управляващите, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров.
Най-облагодетелстван от акцията по спасяването на АЕЦ "Козлодуй" се оказа олигархът Христо Ковачки, който ще увеличи печалбите си от своите тецове.

 У нас
· Соломон Паси сам се натиска за шеф на НАТО
· „Газпром“ отряза правителството за компенсации

По света
· Кървава баня в две детски градини в Европа
· Сблъсъци в Атина на митинга в подкрепа на Костадина

Коментари
· Корумпиран французин ни учи как да борим мафията

Икономика
· Болниците отново с пари само за 9 месеца
Валери Симеонов, общински съветник от партия АТАКА в Бургас: ГЕРБ и ДПС пожертваха Бургас в полза на София
Джамия край морето срещу завод за боклук в столицата, е сделката между Борисов и Джевдет
- Г-н Симеонов, на вчерашното заседание на местния парламент вие заявихте, че не можете да останете председател на ОбС Бургас, защото ще имате чувството, че сте председател та джамийско настоятелство. Джамията ли беше единствената причина за оставката ви?
- Това беше фактът, който преля чашата на търпението. Причина беше и безотговорното поведение на партия ГЕРБ, прояви на което имаше още от началото на годината. Така например, голяма част от ГЕРБ не подкрепиха декларацията срещу арменския геноцид, други гласуваха против събарянето на джамията в "Меден рудник". За обществеността остана неизвестен фактът, че в последните комисии към ОбС представителите на ГЕРБ не подкрепиха дори искането за издигането на граничаря Михаил Цонков за почетен гражданин на Бургас. По-късно, пред светлините на прожекторите и камерите, промениха становището си. Но за това, което твърдя, има протоколи от последните комисии. Това беше едно натрупване на негативи и не на последно място изключително инфантилното поведение на членовете на тази партия, които по всяко време търсеха оправдание за несполуките и ги прехвърляха на АТАКА, а си приписваха заслугите за решенията на общинския съвет.