"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1006 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ГЕРБ гостува на турски ислямисти


Председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов заедно с евродепутатите от ГЕРБ Румяна Желева, Владимир Уручев и Валентин Гаджев - член на Изпълнителната комисия на партията ГЕРБ, заминават на двудневно работно посещение в Турция, предаде Агенция "Фокус". "Ще обсъждаме двустранните отношения между България и Турция. Ще търсим възможност за развитие на отношенията. Дори - да дадем възможност за реализиране на интерконекторната връзка между България и Турция, развитие на енергийния сектор и др." Това е заявил Цветан Цветанов пред репортер на агенцията.
Програмата предвижда срещи и разговори с представители на ислямистката Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара. На 30 юли тази година ПСР беше осъдена от турския Конституционен съд за анти-светски прояви, проповядващи ислямизъм. Обвинението беше повдигнато от главния прокурор на Турция Абдурахман Ялчънкая, след като от партиятата поискаха да се разреши отново носенето на фереджета на обществени места. Ялчънкая е внесъл в Конституционния съд 2455 страници документи, доказващи ислямисткия характер на пратията.


У нас
· АТАКА се обяви против сектантски храм в Габрово
· Димитър Стоянов: Мажоритарният вот обслужва личните интереси на Първанов

По света
· Обама заповяда бомбардировка на Пакистан
· Гръцките фермери искат още 3000 евро субсидия

Коментари
· Станишев покровителства горската мафия

Икономика
Инж. Макари Новев, експерт към федерацията на потребителите:
Само АТАКА е с правилна позиция за бъдещето на енергетиката
- Г-н Новев, като експерт как оценявате позицията на АТАКА по време на дебатите в парламента по повод газовата криза.
- Като независим експерт към федерацията на потребителите аз съм критичен към всички политически партии. По време на дискусията за газа в парламента ми направи изключително добро впечатление правилната позиция, която имаше Волен Сидеров по настоящето и бъдещето на енергетиката и най-вече заради оценката на АЕЦ "Козлодуй". Не зная как се развиват нещата в АТАКА, но два пъти съм слушал Сидеров в парламента по повод енергийната ефективност и топлофикацията. Прави ми впечатление, че лидерът на националистите е отворен към мнението на експерти в името на една честна и справедлива информация.