"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1008 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

БСП и ДПС купуват независими депутати за по 200 хил. лева


Срамен пазарлък за купуване на депутати започна отново в парламента, след като стана ясно, че НДСВ може да напусне предсрочно тройната коаиция. Това съобщиха отлично информирани източници от управляващите.
Вчера председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов заяви, че партията може да излезе от коалицията, ако настъпят обстоятелства, при които държавният и общественият интерес да бъдат засегнати.
Като фактор за напускане на коалицията той посочи, цитиран от БНР, възможно отрицателно становище на Европейската комисия в преговорите за пускане на ядрените блокове. Тогава НДСВ ще търси отговорност от коалиционните си партньори, каза Моллов. Друг мотив за напускане е отказът на БСП и ДПС да приемат искането на царистите за провеждане в един ден на изборите за европейски и национален парламент.


У нас
· БСП в Дупница защити кмета на братя Галеви

По света
· Финансовата криза помете исландското правителство
· Пътни блокади и в Македония, протестите в Гърция продължават

Коментари
· ДПС пак поиска повече власт

Икономика
· Искаме помощ от ЕК едва на осмия ден от блокадата
Фани Белнейска, майка на убитите сестри Росица и Христина: Благодаря на АТАКА за паметника и че не забравя за трагедията ни
Със съпруга ми искрено вярваме, че ще ни бъде позволено да станем родители на малката Мария. Тя го заслужава, мисля, и ние.

- Г-жо Белнейска, на 31 януари край Пещера, където преди три години бяха намерени телата на Росица и Христина, в тяхна памет ще бъде издигнат монумент от името на АТАКА. Как ще коментирате това събитие?
- Това е голяма и много приятна изненада. Чест е за мен и семейството ми, това, което прави партията на българските националисти в името на убитите ми дъщери - да издигне монумент. Благодаря на партия АТАКА, че не забрави за трагедията ни. Говоря от името на двамата със съпруга ми.
- Кога за последно сте се срещали с някой отговорен шеф в МВР-Пазарджик за информация по удълженото през декември разследване на убийството на дъщерите ви?
- Миналата седмица се срещах с г-н Иван Даскалов, окръжният прокурор на Пазарджик. Той един от хората, които отговарят за продължаващото разследване по убийството. Като информация обаче нямам нищо ново. Окръжният прокурор ми каза само да почакаме, щял да дойде моментът, в който ще ни бъде казано какво точно се случва към момента.