"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1010 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев купува предизборно циганите с 40 млн. евро заем от Световната банка


Кабинетът реши предизборно да даде на циганите у нас 40 милиона евро. Крупната сума ще бъде взета като заем от Световната банка, това реши правителството на заседанието си вчера. Парите щели да отидат за подобряване на предучилищната подготовка на деца от така наречените маргинални семейства, каквито най-често са ромските.
Сумата явно се видя малка на управляващите, защото те решиха да похарчат още 20 милиона лева, отново за подобряване на живота на ромите, този път от държавния бюджет.
Това стана ясно от приетия от правителството План за действие 2008-2009 г. към Националната програма за подобряване на жилищните условия на ромите в България. Програмата е в рамките на Десетилетието на ромското включване на милиардера спекулант Джордж Сорос. С парите от приетия вчера план ще се построят още 200 жилища за циганите, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. 
 У нас
· ЕК дава на съд България заради нарушения в екологията
· София затъва в боклуци след 1 март

По света
· Антиглобалисти протестираха срещу бала на вампирите в Давос
· Ден на гнева парализира живота във Франция

Коментари
· ДПС взема „Левски“ ? Това е краят на „сините“

Икономика
Проф. Станислав Станилов, зам.-председател на АТАКА: Властта продължава раздаването на държавната баница
Дори самият Обама да ни каже, че сме корумпирани, нищо няма да се промени
- Проф. Станилов, трябва ли Соломон Паси да стане шеф на НАТО?
- За да предложат този политически палячо, този измамник Соломон Паси за този висш пост в НАТО, значи много далече е стигнал в своя конформизъм и своето компрадорство. Но горко му на НАТО, ако един такъв кух човек го сложат на такъв ръководен пост. На практика обаче НАТО не се управлява от ръководния си орган, а от държавния департамент и от МО на САЩ, така че какво ще прави там Соломон Паси е все едно.