"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1013 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган завзема българския ефир


След като се сдоби с пет вестника - "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Експрес" и търновския "Борба", плюс най-голямата печатница ИПК "Родина", след като прояви мераци за закупуване на ФК "Левски", протежето на Ахмед Доган - Ирена Кръстева, се готви за медиен монопол върху цифровата телевизия, чрез закупената от нея ТВ 7.
От месеци в Закона за радио и телевизия текат промени, които обслужват новия монополист. С промените в закона СЕМ получи правомощие да определи един-единствен собственик на първите три мултиплекса. Това са новите платформи, по които след 3 години ще гледаме ефирните телевизии. Победителят е предизвестен, твърдят членове на парламентарната медийна комисия. Така на практика Ирена Кръстева, а чрез нея ДПС, по свое усмотрение ще управлява всички телевизии в страната, защото право на оператора ще е да избира кои програми ще гледа българинът. А това означава огромно медийно влияние на Ахмед Доган.
Собственикът на националните честоти ще влияе на над 3 млн. избиратели. Той ще облъчи избирателите, ще ги насочи икономически, политически и на практика ще застраши демокрацията в държавата. Това е много гнусна постъпка от страна на управляващата тройна коалиция. Много тежка вина има и министър-председателят, както и цялото правителство за ужасния натиск, които ще последва върху хората, коментира членът на комисията по транспорт и съобщения Румен Ангелов.У нас
· Институт за международни финанси: България затъва във финансова и икономическа криза
· Етичната комисия на СБЖ несъгласна с органа си "Поглед"
· Банкерът на Маджо подготвя изборен провал за Станишев

По света
· Критски фермери блокираха Атина с тракторите си
· Противници на Лисабонския договор направиха обща европейска партия

Коментари
· България се дави в поредната криза без защитни механизми

Икономика
Журналистът Огнян Стефанов: Олигарсите и властта имат нужда единствено от придворна журналистика

-Господин Стефанов, в интервю наскоро предрекохте, че ако 20 000 души излязат да изразят мнението си към някои сегашни политици, тази власт ще се разпадне за секунди. Защо тогава протестите пред парламента излязоха ялови и възползваха ли се олигарсите от тях?
- За съжаление протестите от 14 януари насам просто нямаха шанс. За тях се знаеше много време преди това и властите взеха съответните мерки. Проправителствените медии в навечерието на митингите иронизираха организаторите и исканията им, успяха да пробутат и тезите за хаотичност, за лични амбиции на някои от лидерите, да противопоставят едни групи на други. Това бе идеологическа и пропагандна линия. През това време МВР подготви оперативната обстановка и заложи капаните за самия ден. Видяхме водевила с взривното устройство (дори не си направиха труда да пуснат 2-3-а сапьори да имитират търсене на бомба, не евакуираха депутатите, учените от БАН и гостите от х-л "Радисън". Чужди наблюдатели първо се учудили, а после се смели от сърце.). Качиха на ските дори Бойко Борисов, като го принудиха да спре протеста, а някакви полицаи пък крещели по радиостанциите, че кмета е заповядал да бият и пр. художествена самодейност. Доблестният млад рицар на червената роза (между впрочем открадната от американски сайт за картички и поздравления) Кирил Добрев пусна новото оръжие на БСП - млади, зализани соцмомци и позасукани соцмоми с поли до коляното, които из медиите проповядваха диалог с управляващите, като в същото време отправиха другарска критика към колегите-бунтари. Неуспехът беше предизвестен. Ако 20 000 българи излязат и изреват в един глас "Оставка!" - гарантирам ви, че политическата върхушка щеше да се изнесе на пета скорост от топлите си кабинети и да се пръсне като пилци из сокаци, а от джобовете им ще падат пачки, трасирайки техният път към позора... Прекрасна гледка, която едва ли очите ни ще видят някой ден. А би било прекрасно...