"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1016 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце и Доган пробутват на Кремъл Ковачки за газов лидер


Архитектът на тройната коалиция Гоце и мандатоносителят Доган усилено работят, за да лансират олигарха Христо Ковачки за нов газов лидер в България. Това съобщи за "Атака" източник от парламентарната енергийна комисия.
Една от целите на президента Първанов при визитата му в Москва е именно да пробута на Кремъл протежето си Ковачки, като човек през когото трябва да минават газовите доставки от Русия. Именно заради налагането на Ковачки в тази сфера управляващите заговориха в последно време за премахване на фирмите посредници, чрез които "Газпром" вкарва синьото гориво в България. Целта на окрупняването е вносът и транзитът на газ да се поемат от структури на олигарха, който да затвори цикъла на производство в петте си топлофикации. Чрез Ковачки Доган пък иска да влезе в добива на газ у нас.
Вчера при срещата си с президента на Русия Дмитрий Медведев и с премиера Владимир Путин, Първанов официално е поставил въпроса за новата схема. Президентът е подчертал, че България търси доставки на руски газ без посредници.

 У нас
· Осъден за далавери кмет на Доган хванат с подкуп
· "Медиана": 50% скок в доверието към АТАКА за месец

По света
· Полша за първи път призна за тайните затвори на ЦРУ
· Минчо Христов предаде и ирландските националисти

Коментари
· Станишев пак се опита да заблуди ЕС с груби измислици

Икономика
· Здравната каса плаща най-малко за лечението на децата
Евродепутатът от АТАКА Слави Бинев: Новият руски патриарх обеща подкрепата на целия християнски свят за Светия синод
Участието ми в интронизацията на Кирил бе признание за усилията на АТАКА да защити православието
- Господин Бинев, вие имахте рядката привилегия да присъствате на интронизацията на новия руски патриарх. Разкажете ни като свидел какво в нея ви направи най-голямо впечатление?
- Това е привилегия не е само за мен, но и за партия АТАКА като цяло, защото поканата беше едно признание за националистите като политическа партия, която единствена защитава православието. Този принцип е залегнал и в нашата програма. Това беше също така и една привилегия за нашия лидер Волен Сидеров, тъй като аз по негова заръка се отзовах на тази покана. Най-важното, което наистина прави впечатление, е, че целият руски народ приветства новия си патриарх по начин, който беше достоен да се види. Ритуалът по интронизацията може само да се мери с коронизацията на кралска особа от най-висок ранг. По пищност това беше една забележително церемония, която отговаря само на мащабите на страна като на Русия. И това няма как да бъде иначе, защото патриарх Кирил е може би, ако не най-големият религиозен водач на нашето съвремие, то поне  един от първите трима, които са с най-голямо значение както в духовния, така и в социалния и икономическия живот на света като цяло.