"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1017 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров осъди Мюмюн за клевета срещу АТАКА


Волен Сидеров осъди вчера Сезгин Мюмюн за долнопробната му клевета, че ДПС е финансирало партия АТАКА. Съдебен състав на Софийския районен съд (СРС) го призна за виновен и му наложи глоба от 7500 лева и обществено порицание. На 24 февруари 2007 г. в интервю за вестник "168 часа" Мюмюн тиражира лъжата, че партията на Доган е дала предизборно на АТАКА 1,6 млн. лева. Тогава Мюмюн излъга в качеството си на съучредител на партия ГЕРБ, от която по-късно бе изключен. Преди две години Мюмюн бе осъден за документна измама, тъй като фалшифицирал подписите на хора от партията на Осман Октай.
На делото вчера Мюмюн не се яви за шести пореден път в съдебната зала.

 У нас
· Провал на Гоце в Москва
· Според доклад на "Репортери без граница": В България липсва свобода на словото

По света
· Британските тайни служби участвали в мъченията в Гуантанамо
· Границата с Гърция отворена, Караманлис се извини на фермерите

Коментари
· Срамни родилни петна избиха по физиономията на преуспелия охранител

Икономика
· Касата свърши безплатните лекарства
Сашо Петков, конфедерален секретар на КТ "Подкрепа": „Подкрепа“ пише „Слаб“ на кабинета
За 20 г. синдикатът изгради демократичния облик на България

- Г-н Петков, вие сте един от основателите на КТ "Подкрепа". В неделя синдикатът отбелязва своята 20-годишнина. Кои бяха най-важните уроци за вас през тези години?
- "Подкрепа" беше и си остава една институция, която изгради съвременния демократичен облик на България. Тя първа донесе европейските практики, не само синдикални. Внесе трипартизма, който е основа на социалния диалог, и първа го внедри. Това са сложни социални процеси, в които трябва да участват държавата, работодателите и синдикатите и всеки има свой интерес, представяйки големи групи от хора. В първите години ни почти нищо не знаехме за това.
"Подкрепа" утвърди реда на колективното договаряне. В България нямахме и представа, че това договаряне съществува. Чрез тези процеси синдикатът успя да се издигне като фактор в нашето обществото ни, който беше изключително решаващ за свалянето на БКП от власт и превръщането на страната ни малко по малко в демократична държава. В началото на 90-те години в България нямаше реални работодателски обединения - не че повечето от тях сега са реални, но има и такива. "Подкрепа" се нагърби с нелеката задача да подпомогне работодателите да си създадат обединения и да получат реално членство сред европейските институции.
"Подкрепа" помогна за създаване на СДС - ние бяхме неговият гръбнак. Тогава СДС беше сбор от множество партии, а не както сега - в него липсват дебатите и различни политически платформи.