"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1018 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС активира органа си „Експрес“ и срещу Борисов


Кампанията, която щабовете на БСП и ДПС организираха спешно по повод изцепките на лидера на ГЕРБ в Чикаго влиза в нова спирала. В последния си брой бившия вестник на Любо Пъпката - "Експрес", понастоящем собственост на ДПС чрез фамозната персона Ирена Кръстева, е публикувал информация, че Бойко Борисов "захапал и Обама". Цитира се непотвърдено от никоя друга медия твърдение на Борисов, според което на въпрос на наши емигранти за Обама, софийският кмет казал: "   "Ние в Банкя имаме една приказка - на нов началник и на малко прасе не бързай да се радваш". Очевидна е целта на публикацията - да повлияе върху отношението на новата американска администрация към Борисов, а изказаната поговорка да бъде приета от Вашингтон като лична обида към Барак Обама.


У нас
· АТАКА: Оставка на кмета на Ветово и нови избори в общината
· Как седмичникът на СБЖ цензурира своята комисия по етика

По света
· Еквадор изгони посланика на САЩ заради намеса във вътрешните работи
· Белгия и Швеция се отказаха да затварят ядрените си централи

Коментари
· В Москва президентът Гоце тренира за премиер

Икономика
Волен Сидеров: Социолозите вече не могат да крият истината: само одобрението към АТАКА расте
Борисов може и махленски да се изразява, с хъшлашки фасон, но ако е човек на място, не трябва да прилага двойни стандарти

- Г-н Сидеров, има ли много сериозни забележки в ЕК за сравнителните замени на гори и земеделски земи?
- Това е проектозакон, който сме вкарали миналата година в деловодството на НС, но абсолютно не е придвижен от председателя Пирински. Предложихме всички заменки да се възстановяват в първоначалното статукво. Т.е. общинската и държавна земя се връща в държавата и общината, а заменителят, получил златни парцели на морето срещу чукари, си взима чукарите. Ако се приложи, този закон анулира не само заменките, извършени досега, но и статуквото. От МС предложиха: който крал дотук, крал, прекратяваме, защото от Европа вече започнаха да вдигат шум. Ние казваме: Не, който е крал, да върне краденото, а този, който е оценил, че парцелът на морето струва колкото парцела в чукарите, според мен трябва да отива в затвора, след като се възстановят заменките."