"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1021 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Политическа репресия над телевизия СКАТ


Националната телевизия СКАТ стана жертва на цензура и политическа репресия. Това стана ясно, след като кабелните оператори - членове на АБКО и НСМСКО "ТВ клуб 2000", обявиха, че ще спрат разпространението на програмата. Решението е чисто политическо и е взето под натиск, обявиха в декларация от медията. Собственикът Валери Симеонов беше категоричен, че мотивите за спряното разпространение са извън бизнеса. Оказват ни политически натиск преди изборите, след като стана ясно, че АТАКА засилва влиянието си за разлика от всички останали партии, добави той.
Симеонов смята, че разпространителите изпълняват обещаната от президента Гоце и от премиера Станишев разправа със СКАТ. През февруари 2006, Първанов обеща в Германия да се справи с АТАКА и телевизия СКАТ, миналата година подобна заплаха дойде и от министър-председателя, припомни Валери Симеонов.

 У нас
· Волен Сидеров във Видин: Управляващите треперят от страх от растящата подкрепа за АТАКА
· Ковачки измамил Пазарджик с обещание за търговски център

По света
· Чешкият президент Клаус се подигра на Саркози
· И Германия готова да отхвърли Лисабонския договор

Коментари
· Дани Царедвореца прави последни опити да ликвидира науката в България

Икономика
Борис Грозданов, координатор на АТАКА за община Гърмен: Детеубиецът от Осиково плащаше софрите на ГЕРБ
Манчо е вярвал, че когато човекът на Бойко Борисов стане кмет, ще го уреди да сече незаконно в горите
- Г-н Грозданов, каква беше ситуацията в с. Осиково миналия четвъртък, когато медиите гръмнаха с новината за Манчо Палюков, който закла синовете си, след което опожари дома си?
- Трагедията беше голяма, хората тук не бяха виждали такова нещо. Използвам случая, за да изкажа моите съболезнования на зачерненото семейство. Жителите на Осиково са потресени, никой все още не вярва, че такова нещо се случи.
- Но детеубиецът е имал и предишни криминални прояви. Защо обаче не е бил наказан за тях със затвор, а е оставен на свобода?
- Никой не знае защо Манчо е бил на свобода, въпреки че има няколко криминални прояви - кражби, побой над баща си, рязане на пръсти на съсед с моторен трион. При последните му разпивки в родното му с. Скребатно се оказа, че той фактически се явява като един от спонсорите на кандидата на ГЕРБ Велин Агов.