"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1023 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА вдигна поруганите от турци кръстове


Разрушените от турски мародери български кръстове в с. Опълченско бяха възстановени вчера от партия АТАКА. Лидерът на националистите Волен Сидеров сам постави християнските символи върху поруганите гробове. Отец Боян Саръев отслужи литургия за очистване на осквернените гробища. "Анатема заслужават извършителите на гнусното поругаване на българските гробища", заяви отец Боян Саръев след литургията.
Близо 200 членове и симпатизанти на АТАКА, депутатите и представителите в европарламента на националистите дойдоха на гробищата край Опълченско, положиха цветя и запалиха свещи в памет на погребаните тук християни. В гробищата още личаха следите от гнусното варварство, извършено от пияните турци. След това внушителното шествие на националистите обиколи с. Опълченско, населено предимно от турци. Пред кметството Сидеров заяви: Ако някой пипне с пръст християнски кръст ще му извия врата лично. Той добави, че АТАКА е в селото и ще продължи да бъде винаги когато това се наложи. След като единствено АТАКА постави въпроса за поругаването, кметът на Кърджали Хасан Азис бе изпратил полицаи да следят националистите на гробището. Същият Азис, забрани митинга на АТАКА в центъра на Кърджали пред паметника на Васил Левски. Въпреки това пред стотици събрали се българи Волен Сидеров произнесе реч, в ксоято заяиви, че националистите няма да оставят скандалът да бъде потулен.
Лидерът на АТАКА призова българите да се събудят и осъзнато да гласуват за патриотите.

 У нас
· Волен Сидеров: Ще бъдем с нулева толерантност към българофобията

По света
· Според доклад на US-разузнаването: Косово остава най-голям риск за сигурността на Балканите
· България в центъра на дипломатически скандал в НАТО заради Паси

Коментари
· Времето на пълната безнаказаност на ДПС отмина

Икономика
· 2% е инфлацията при храните за месец
Д-р Донка Байкова, доцент по хранене и диетика: Храните със заместители са бомба за генетични изменения
В Европа насипните продукти са само за кучета и котки, а у нас са навсякъде

- Доц. Байкова, всеки ден научаваме, че още една част от храната ни е менте: сирене с тебешир и креда, амоняк в киселото мляко, кренвирши със смлени субпродукти като пилешки кости и кожа, мед с антибиотици и хормони... Какъв е този бум според вас?
- В това безвремие много хора решиха да забогатеят бързо. Това според мен са малки фирми, които не държат на авторитета си. Те разчитат, че днес са на пазара, а утре може да ги няма. За тях е важно да си продадат стоката. Всички знаем, че печалбата идва не само с цената, а и с оборота. По тази причина някои решиха да направят дъмпинг на цените на реномираните фирми. И посегнаха на традиционни български храни от тип народен. За да постигнат такава евтина цена, вкараха в традиционния рецептурен състав най-различни ингредиенти - рецептурни съставки. Никой не би могъл да предположи точно какво ще роди мисълта на един производител на сирене - че вместо млечни продукти - суроватъчни, белтъци, извара, които всички бихме допуснали, той ще реши да добавя растителни мазнини. Според някои наблюдатели това не е кой знае какво престъпление, но когато такъв състав не е известен за потребителя, то на практика той е подведен и трябва да изисква да бъде реабилитиран, а правата му - защитени. Защото като консуматор той трябва да знае с какво се храни.