"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1025 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Мартенс благослови кабинет на ГЕРБ и БСП


Силна традиция в Европейската народна партия е да не се намесва във вътрешните работи на партиите-членки. С тези думи председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс вчера даде да се разбере, че десните в Европа нямат нищо против коалиция на ГЕРБ с БСП. Мартенс, който е на посещение у нас по покана на Бойко Борисов и ГЕРБ, не отрече, че представители на ПЕС в ЕП водят разговори с ЕНП за евентуална коалиция между ГЕРБ и българските социалисти.
Самият Борисов още миналата година в интервю за "Труд" не изключи възможността да управлява с БСП. През последния месец социолози от различни агенции също предрекоха съюз на ГЕРБ с БСП. Основание на Мартенс да подкрепи такъв кабинет е фактът, че социалистите провеждат дясна политика. Коалицията е съгласувана и при визитата на Борисов в САЩ миналата седмица.У нас
· Добромир Гущеров помогнал на фирми на ДПС да точат ДДС
· След сигнали на АТАКА: Прокуратурата обвини кмета на Дупница за кражба на пари от ЕС

По света
· Пакистан въведе шериата
· Отчаяни български работници правят дъмпинг във Великобритания

Коментари
· Ну, Фашизоид, погоди!

Икономика
· С 20 на сто скачат разходите за здраве
Волен Сидеров: Пак цензурират АТАКА след случая в Опълченско
Борисов ще работи с ДПС, като ще се позове на резултатите от вота
- Г-н Сидеров, разкажете какво се случи в Кърджали и Опълченско, защото бТВ, Канал 1 и Нова тв не излъчиха материал, макар че имаше техни камери.
- Да, имаше техни камери в Кърджали, когато правехме митинга, но след това нищо не предадоха. Това означава, че се налага нова информационна завеса за българските патриоти, защото хората се възмущаваха наистина, гледайки изродчета, които поругават умишлено гробове и кръстове. Посетихме прокуратурата в Кърджали, за да разберем дали са предприети някакви действия. Оказа се, че прокурор Лазаров е започнал някакви действия в деня, в който отидохме. Шефът на полицията г-н Ангелов каза, че това е немотивирано действие на група младежи, изпили по една бира. Опитват се да представят нещата като невинни и незаслужаващи внимание.