"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1028 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турция извини се


"Турци, извинете се, за убийството на Апостола!", "Извинете се за геноцида!" Тези думи скандираха над 3 000 българи пред турското посолство вчера. Стотици столичани сами се присъединиха към грандиозното траурно шествие на националистите по повод 136-ата годишнина от убийството на Васил Левски.
"Вие сте истинската извадка на българския народ, която идва тук сама да се поклони в памет на най-големия българин, без да бъде принудена от държавниците, защото идвате от сърце и душа, защото сте последователи на най-големия български националист Васил Левски". С тези думи Волен Сидеров взриви площада пред паметника на най-великия българин, където беше сборният пункт на патриотите. Прекъсван многократно от скандирания "България!', "Волен!"


У нас
· Волен Сидеров: Чрез делото на АТАКА ще освободим поробена България
· Мургина закриляла далаверите на Ковачки

По света
· Киргизстан окончателно изгони US-военна база
· Финансовата криза спира реформите в България

Коментари
· Мосю Мартенс в кожата на другаря Хрушчов

Икономика
Д-р Божидар Нанев, председател на Българския лекарски съюз: Искаме спиране на приватизацията на болниците
- Д-р Нанев, какво е наследството, което получихте, когато оглавихте БЛС?
- Наследството тепърва се изчислява, тепърва започват да се правят ревизии. Това, което заварихме, бяха празни стаи, липса на служители - всички бяха освободени, в отпуск, командировани. Постепенно започнаха да се връщат сами на работа и така започнахме да влизаме във владение. Тепърва ще установяваме състоянието на банковите сметки, договорите, взаимоотношенията с държавните институции. Истината е, че наследеното доверие към съсловната организация е безкрайно изчерпано - както от страна на цялото общество, така и от страна на лекарите. Наследихме и едно лошо отношение на институциите към гилдията ни, но сега те дават знак за друг тип взаимоотношения. Това е една от основните задачи - да възстановим доверието към нашата съсловна организация, към лекарите в България.