"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1029 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган: Следващият кабинет ще е ГЕРБ-БСП и ДПС


Никой не трябва да се съмнява какво ще е следващото управление, то ще e правителство между ГЕРБ, БСП и ДПС, категорично отсякъл Ахмед Доган преди десетина дни на сбирка с партийни авери в Созопол. Забравете всякакви десни коалиции, отсякъл Доган, Костов няма да влезе, СДС е труп, АТАКА ще я изолираме и имаме точна договорка с Бойко и Сергей по въпроса. Коалицията ще е между нас тримата - с Бойко и Сергей, няма да допусна пожарникарят да си разиграва коня. Аз съм свалял толкова кабинети, че мога да му направя живота черен на Бойко, ако не слуша... Хубавото е, че той слуша, защото знае какво можем да му извадим, успокоил лидерът своите авери.
Схемата, начертана от ДПС-вожда, се потвърди дни по-късно при посещението на шефа на ЕНП у нас Вилфрид Мартенс. Той даде гъвкав отговор на журналистически въпрос за коалиция ГЕРБ -БСП и много категоричен против всякаква връзка ГЕРБ-АТАКА.

 У нас
· Световната банка: Финансовата криза засилва позициите на национализма
· 135 изпочупени софиянци в "Пирогов", след като Бойко изчисти "до асфалт"

По света
· Северозападна България е най-бедният район в ЕС
· Стара Европа остава новите членки сами да се справят с кризата

Коментари
· Турция превърна тероризма в стил на управлвние

Икономика
Волен Сидеров: АТАКА може да бъде първа политическа сила на изборите
ГЕРБ се срива заради глупостта на лидера им, БСП заради антибългарското управление
- Г-н Сидеров, 73-ма народни представители от българската опозиция внесоха вече поредния седми вот на недоверие. Каква е позицията на АТАКА и ще присъстват ли депутатите на АТАКА в пленарната зала за дебатите и при гласуването?
- Този вот на недоверие е необмислен, с неясни мотиви. Не е само необмислен, но и нещо повече- той може да доведе до служебен кабинет на Георги Първанов, който да си направи и изборите с него. За мен, това е по-голямото зло. Всички тези неща не са обмислени от ДСБ и СДС. Да предположим, че вотът е успешен и кабинетът на Станишев падне, то тогава по Конституция мандатът пак се дава на БСП. Тогава този вот ще бъде в услуга на Станишев, който по този начин ще отпрати някои свои министри. Ако БСП не може да събере необходимото мнозинство по Конституция, мандатът се дава на втората сила - НДСВ, ако и тогава не се събере необходимото мнозинство, Георги Първанов избира на кого даде мандата, а неговата любима политическа сила е ДПС. Да сте го чували това от Иван Костов или от някой друг да го обсъжда? Не. Те говорят само празни приказки. "Долу властта и управлението". Това звучи хубаво, но има и процедури, затова и смятам, че този вот е необмислен.