"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1030 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цигански тартор пак плаши със смърт активисти на АТАКА


На 19 февруари, навръх честванията по повод 136 г. от убийството на Васил Левски, членовете и симпатизантите на АТАКА в Сопот са били заплашени за втори път с убийство от циганския главатар в града, познат единствено с псевдонима си Пушека.
"Дали да не пресрещна автобуса им с калашника на пътя около Клисура и да ги избия всичките", казал циганинът малко преди националистите да потеглят за траурния митинг на АТАКА в София по повод обесването на Васил Левски.
За поредната отправена от цигани смъртна заплаха към патриотите в Сопот алармира вчера координаторът на АТАКА в града Петър Точев.



У нас
· АТАКА: Вотът е безсмислен, но ще го подкрепим
· Патриотите в Хасково спряха джамия в Минерални бани

По света
· Предричат безпрецедентен изборен успех на националистите в Холандия
· US-армията тества изходни маршрути от Ирак

Коментари
· Лудите лица на нашенската демокрация

Икономика




Здравка Величкова, председател на Семейна лига: Поправките на Закона за закрила на детето няма как да действат
- Г-жо Величкова, управляващите бързаха да отчетат дейност, преди да дойде поредният доклад от ЕС, и приеха промените в Закона за закрила на детето. Какво е мнението на вашата организация за последните изменения?
- Ние сме категорични, че приемането на вечерен час е недомислие. Българските деца продължават да учат на две смени и е абсурдно да се очаква, че свършващите училище след 19.00 часа ще могат да се приберат до 20.00 часа, особено ако живеят в голям град или пък училището е разположено в друго населено място. Вечерни часове съществуват от години и това законово изискване продължава да не се спазва.
От друга страна ни притеснява налагането на изискването за осигуряване на постоянна грижа на деца до 12-годишна възраст.
Да, съгласни сме да има такъв вид грижа, но кой ще бъде при детето, ако родителите сме на работа и ако нямаме баби и дядовци или нямаме достатъчно средства за гледачка. Държавата трябва да помисли за това, когато готви този закон. Трябва да осигури някаква финансова подкрепа на тези семейства, за да се изпълни законът, а не да се прави поредната недомислица.
В този смисъл са и нашите тревоги - законът просто няма да се спазва. Може би забързани в желанието си да направят промени, депутатите не са съобразили, че на практика не помагат на родителите и децата. Защото още с приемането на Закона за закрила на детето от 2000 г. са правени редица изменения - вече 9 години, но нищо положително в действителност не се е случило.