"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1031 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Симеон къса със Сергей на 6 април


За демагогски план на Сакскобургготски съобщават източници от НДСВ на в. "Атака". Мадридският хитрец щял да подкрепи правителството на вота в четвъртък, но след това внезапно щял да постави в патова ситуция Станишев на 6 април. Тогава се навършват 8 години от неговата реч на ливадата във Врана, с която синът на цар Борис III излъга българския народ, че ще го оправи за 800 дни.
Целта на маньовъра на псевдоцаря бил да се слеят изборите в една дата, което давало повече шанс на умиращата политическа сила НДСВ да се доближи до бариерата. С този ход Симеон искал също да се разграничи, доколкото е възможно, в последния момент от катастрофиралото управление на тройната коалиция с мандата на турската партия ДПС и да набере няколко предизборни точки.
Идеята си Симеон координирал с бившия си бодигард Борисов, с Костов и Първанов. Действията му обслужвали ГЕРБ, НДСВ, ДСБ и всяка партийка, която е под въпрос за влизане в следващия парламент. Едновременното гласуване на европарламент и национален такъв, премахва опасността да се види колко е паднал рейтингът на ГЕРБ.У нас
· ОЛАФ: Има мрежа в България, която пречи на борбата с корупцията
· Турчин, източил 2 млн. лева, си договори ниска присъда
· Турчин заплаши с бомба телевизия СКАТ в Бургас

По света
· Великобритания пуска само магистри имигранти
· Стотици български шофьори блокирани в Гърция от нова стачка

Коментари
· Само за Миков "бум" с гранатомет не означава бум на престъпността

Икономика
· Януарското парно в София по-скъпо с 35%
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Предстои най-безсмисленият и ялов вот в парламента
Хората знаят, че проблемите им няма да ги решат Вилфред Мартенс от ЕНП или Мартин Шулц от ПЕС, а Волен Сидеров и АТАКА

- Г-н Шопов, АТАКА е доста скептична по отношение седмия вот на недоверие. Има ли въобще някакъв смисъл четири месеца преди изборите да се иска сваляне на кабинета?
- Това е най-безсмисленият и най-яловият вот в 40-ото Народно събрание. Той е без каквито и да е изгледи за успех, тъй като и трите участници в престъпната тройна коалиция предварително заявиха, че ще подкрепят правителството и на практика няма откъде да се намерят гласове, които да са достатъчни, за да бъде бутнат кабинетът "Станишев" от власт. Ако всеки вот до този момент имаше все пак някакви шансове, последният е обречен и предопределен.
Инициатор отново е Иван Костов, но за него този вот е поредният пиар, една спасителна акция и нищо повече. Каквито и пиар акции да прави Костов, каквато и самореклама да е задвижил и въпреки че плаща щедро на медиите да стои по страниците и на екран, ДСБ си остава като влияние с 1,6% до 2,2%, което е далеч от необходимото да прескочи бариерата за националните избори, да не говорим за евроизборите.