"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1032 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/02/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пияни цигани смляха от бой лекар от Бърза помощ във Варна


Пияни цигани пребиха лекар от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, съобщи вчера управителят на центъра д-р Антоанета Касабова. Инцидентът е станал с д-р Васил Стаменов, който се отзовал на повикване за спешен случай за мъртвопиян циганин от квартал "Максуда". Недоволни, че линейката пристигнала само за 7 минути, двайсетина роми се нахвърлили на лекаря с юмруци в лицето, вследствие на което той изгубил съзнание.
Докторът е приет в болница, а негови близки са информирали патриотите за случилото се. АТАКА е единствената партия, която може да ми окаже морална помощ и подкрепа в тази ситуация, заяви д-р Стаменов. Ще поемем съдебните разноски на пострадалия лекар срещу циганите побойници, заяви общинският съветник на патриотите във Варна Цвета Георгиева. Случаят с д-р Стаменов не е единствен, припомни Георгиева. Преди 2 г. отново в "Максуда" с брадва по главата е ударена д-р Тодорова, която е била пратена сама на адрес в циганската махала. Има още четири нападения над лекари, които обслужват района.
 У нас
· Разследват спонсора на БСП Марио Николов за още 11 измами с еврофондове
· Фонд "Земеделие" криело фирмите, източвали средства от ЕК
· Волен Сидеров: Трябват данъчни облекчения за българското селско стопанство

По света
· Испански министър даде оставка заради лов
· Война в ЕС между малките и големите държави

Коментари
· Вместо ефикасни мерки срещу корупцията, кабинетът жонглира с цифри

Икономика
· Разпродават поликлиники заради апетитните имоти
Председателят на общинския сбор на АТАКА в Лом Георги Петров: Лом стана най-бедният район заради грабежа на олигарсите
БСП и НДСВ отново ще търгуват с гласове, за да си осигурят изборна победа

- Каква е политиката на управляващите спрямо Ломския регион? Защо властта изостави неговите жители?
- Лом е един от най-бедните райони не само в България, но и в целия Европейски съюз, както показа скорошно изследване. Подгонени от немотията 20 000 жители на града от общо 48 000 от напуснаха България. Най-страшното е, че това са предимно млади хора, които отиват на гурбет в Гърция, Италия и Испания, понеже  управляващите не им предлагат работни места в родните им градове и по този начин ги обричат на глад и мизерия. От голямата промишленост в града ни не остана нищо. Всички заводи бяха унищожени и продадени на безценица на българските олигарси, обикновените хора се изхранват само от дребния бизнес. Властта не направи нищо, за да привлече европейски фондове, въпреки че кметицата Пенка Пенкова непрекъснато пътува до Брюксел. Още по-страшно е положението в селата около града. За пример ще дам с. Станево, където бе избран кмет на АТАКА. Това село бе откъснато от света, нямаше автобуси, лекар, снабдяването с хранителни продукти бе изключително затруднено. Миналата година със събрани средства от АТАКА за Нова година подпомогнахме възрастните хора от Станево, за да могат поне да изкарат празника.