"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1037 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

US агенция за стратегически изследвания предупреди: Турция отново ще господства на балканите


Турция е започнала да засилва мощта си в района и до 2040 г. ще бъде единствена суперсила на Балканите, като ще има власт над земите на бившата Османска империя. Това прогнозира ръководителят на американската агенция за стратегически изследвания Стратфор Джордж Фрийдман, цитирана вчера от в. "Сабах". Информацията идва само ден, след като на грандиозен митинг в София по случай националния празник 3 март лидерът на АТАКА Волен Сидеров предупреди, че мястото на Турция не е в ЕС, защото това означава унищожаване на българската нация. Митингът протече под лозунга "Не на Турция в ЕС".
Влиянието на Турция непрекъснато расте и тя е започнала да доминира в района, твърди Фрийдман. В полза на засилване позициите на Анкара в момента у нас работят и управляващите, и опозицията. Партия ГЕРБ даже е записала в предизборната си програма, че ще се бори за присъединяването на Турция в ЕС. Вчера просветният министър Даниел Вълчев заяви, че "ако ни поискат ислямски ВУЗ, ще го направим."
 У нас
· Хайки в магазините за храни с палмово масло
· ГЕРБ си купи изборите и в Раковски, и в Мусомища

По света
· Китай увеличи военния си бюджет със "скромните" 15 процента
· Българският шпионин в Румъния бил бивше аташе

Коментари
· Октоподът ДПС се опитва да удуши държавата

Икономика
· Втора газова криза в България до дни
Игнат Тодоров, емигрант от 35 години в Германия: Българите зад граница подкрепяме АТАКА
- Г-н Тодоров, защо дойдохте от Германия специално за митинга на АТАКА по повод националния празник Трети март в София?
- Защото съм патриот, защото не мога да гледам как България загива под гнета на това протурско управление, защото подкрепям АТАКА още от нейното създаване. Понеже не бях съгласен и с милионерския социализъм допреди 1989 г., поисках политическо убежище в Германия, където живея вече 35 години. Но винаги имах тази болка и тъга по България, която има всеки един българин, напуснал Отечеството. След като падна комунистическият режим си дойдох за пръв път, но за голямо разочарование не видях така жадуваната демокрация. Оказа се, че в нашето правителство нещата се решават от турци, което много ме разочарова. Не е нормално управлението на България да се прави от турци, които не са лоялни към България, а работят за турските разузнавателни централи и Анкара. Видях една България с много джамии и цигания, от което нашите предци биха се обърнали в гробовете си. Още при първото ми пристигане цигани ми откраднаха куфарите, ето това е показателното. Затова се прибирах разочарован в Германия и повече не ми се идваше. Но когато явлението АТАКА се появи през 2005 г., с този наш голям българин Волен Сидеров начело, разбрах, че се е родила една истинска българска партия. В цялата идея и програма на АТАКА говорят и моите идеи и цели като българин, макар и живеещ зад граница. Когато Волен Сидеров създаде партията, веднага хванах самолета и се записах в нейните редици, така станаха член на АТАКА още от нейното създаване. АТАКА стана и причина да си идвам често в България - да слушам речите на този истински патриот и родолюбец Волен Сидеров. Моето място е тук, за да помагам, да дам своя дял за спасението на Отечеството от турцизацията и ислямизацията, от олигарсите и грабителите. Когато България е в опасност, мястото ни е тук, независимо дали живеем зад граница, или в Отечеството. С голяма радост се присъединих към грандиозния митинг на Трети март, защото като се погледна в огледалото, не виждам един предател и мерзавец, а патриот, който милее за Родината си.