"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1038 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Борисов слага циганин за свой министър


Циганин министър, зам.-министър, или въобще висш държавен служител от ромски произход може да има в следващия кабинет. Това обяви вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията му и 12 ромски неправителствени организации подписаха меморандум за разбирателство и общи намерения.
"Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи", обеща Борисов. Присъствалите роми от своя страна веднага обясниха, че не са се обидили от изказванията на лидера на ГЕРБ, който обяви в Чикаго циганите, турците и пенсионерите за лош човешки материал. Вчера кметът похвали част от циганското население у нас, като посочи, че някои от тях имали по две или три висши образования.
В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.


У нас
· Металурзи вдигат палатков лагер пред Министерски съвет
· Цигани в Тервел поругаха националния флаг

По света
· Путин спира газа за Украйна в събота
· НАТО поднови връзките си с Русия

Коментари
· Ислямисти оскверниха национални светини и на Трети март

Икономика
· Гоним двуцифрена безработица, Масларова лъже за 6.7%
Петко Огойски, бивш депутат във ВНС от БЗНС-”Н. Петков”: АТАКА успя да събуди българския народ
Светът е напредвал с 20% мъдрост и 80% дързост. А Волен Сидеров я има тази дързост

- Г-н Огойски, защо решихте да отпразнувате 3 март на митинг на АТАКА?
- Оказа се, че единствено АТАКА е решила да почете публично великата дата. Сигурен съм, че никоя друга партия днес не може да организира такъв митинг, защото ще се изложи. Само АТАКА може да събере толкова хора, с които да се гордее. АТАКА е ново явление за българската политика, което смело се утвърди през последните 3 години. Останалият политически живот при всичкото си разнообразие е един зеленясал жабуняк, а надмогванията, наддумванията и надлъгванията в него отвращават.