"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 104 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цигани пребиха ученик в Каварна с камъни


15-годишният Мартин Максимов Димитров лежи с тежка кома в болницата в Добрич след жесток побой, нанесен му от тумба развилнели се цигани. В петък, на 10 февруари, след волейболен мач в Спортната зала в Каварна, над 100 развилнели се цигани нападнали автобусите, които извозвали младежите от СОУ "Христо Ботев". Това разказа бащата на Мартин Максим Димитров. Вчера той бдеше над пребитото си момче в неврологията на болницата в Добрич. "Не зная към кого да се обърна за помощ. Ние сме бедни хора от село Сенокос и нямаме никакви връзки и познанства", проплака по телефона съсипаният от скръб родител. Миналата година те пратили момчето си да учи в града. В петък тийнейджърът помолил родителите си да го пуснат да гледа мача на своите съученици в Спортната зала в Каварна. "Все внимавам къде го пускам и с кого отива. Ама откъде да зная, че на мач в спортна зала, не на игрище, може да го нападнат и пребият с камъни", се кахъри и обвинява бащата. Той разказа, че още в залата някакво невръстно цигане ритнало сина му два пъти по краката. После, навън до автобуса по-големите мургави го нападнали с камъни. Мартин не помни нищо, не помни как се е прибрал и др. подробности от инцидента. От три дни той е на системи.


У нас
· Турция и Румъния строят общ електропровод, заобикалят ни
· Мълчаливо бдение пред полицията

По света
· Иран публикува първите карикатури за Холокоста
· Кадафи: Ислямът може да управлява Европа

Коментари
· Кой има полза от сблъсък на цивилизациите
· Защо държавата реши да пести на гърба на онкоболните

Икономика
· 19% дупка в търговското ни салдо за 2005 година
· Свиваме разходите за храна, плащаме първо тока
Волен Сидеров, лидер на АТАКА пред Агенция "Фокус": На 3 март ще поискаме предсрочни избори
За нас е важна изпълнителната власт

 - Г-н Сидеров как ще коментирате последните сътресения в партията, предизвикани от скандала с Владимир Кузов и другите, отстранени от парламентарната група?
- Веднага подчертавам, че Кузов няма нищо общо с партия АТАКА. Кузов е един от хората, които бяха предложени и вкарани поради коалиционния ни компромис. Тези коалиционни партньори - "Нова зора", НДСО и др., които ми предлагаха хора, всъщност те набутаха предатели и провокатори. Беше логично при такова бързо съставяне на листи да се очаква да пробутат мини със закъснение. Една от тях е и Кузов. Хората оценяват тези обстоятелства, при които съм бил поставен и им е ясно, че аз не мога да проверявам със скенер всеки един. Именно затова аз сега поставих изискване (не знам друга партия да е поставила такива изисквания) - цялото ни ръководство на партията и всеки член, трябва да показва документи - такива, каквито искат за разрешително за оръжие, за настоящи дела, за съдимост и пр. Но нека не забравяме, че Кузов и Минчо Христов не бяха от партия АТАКА. Те се разграничаваха, вътре в парламентарната група те казваха: "Нямаме нищо общо с партия АТАКА. Ето, тези неща хората отвън не ги знаят. Те приемат всичко за едно цяло, за една общност. На тази база са и спекулациите от разни долнопробни шоумени и поръчкови коментатори, които веднага побързаха да злорадстват. Аз мога да им кажа само да не си въобразяват, че по този начин ще бъде провалена националистическата идея. Няма да бъде провалена и от никакви други провокации, които ни подготвят. Националистическата идея е по-силна и много повече хора са ангажирани с нея, отколкото си представят тези, които сега злорадстват, потриват ръце и повтарят, че Сидеров е вкарал този или онзи. Всъщност Кузов го вкараха тези, които вкараха и предателите и които сега финансират нападките срещу мен.