"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1041 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Властта пак забрави жертвите на касапницата край Буново


Нито една партия от управляващата коалиция не почете вчера годишнината от турския атентат на гара Буново, при който загинаха седем българи. Единствено АТАКА присъства на траурната панихида в чест на жертвите на протурския тероризъм от 9 март 1985 г., когато бомба с часовников механизъм взриви вагон за майки с деца на влака София-Бургас.
"Никой от управляващите не дойде днес тук, защото тази тройна коалиция управлява заедно с тези, които организираха този зловещ акт на насилие", каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Ние не трябва да забравяме, че тези същите терористи са днешните управници и грабители на България, но не трябва да забравяме и кой им даде властта. Защото ако забравим това, оставаме без национална памет, добави той.
Със свещ в ръка симпатизанти на АТАКА от цялата страна поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите, издигнат по инициатива на телевизия СКАТ на 11 септември 2007 г.
 У нас
· Волен Сидеров: Наследници на терористите днес управляват в България
· Евродепутатите от АТАКА дадоха подкрепа на Светия Синод

По света
· Французите на бунт срещу НАТО
· Македонците изкупиха еврото заради страх от девалвация

Коментари
· Мръсните игрички на новата върхушка

Икономика
· Станишев се скри от кремиковските работници
Волен Сидеров: Имам данни, че турци трупат оръжие в смесените региони
Партиите не си дават сметка, че приемането на Анкара в ЕС ще е гибелно за българския народ

- За четвърта поредна година партия АТАКА провежда митинг-шествие на 3 март. С какво тазгодишното шествие се различаваше от предишните митинги на 3 март?
- Еднакво са многолюдни тези митинги. Винаги на 3 март идват много хора от страната. И този път бяха над 15 хиляди човека. През 2006 г., първото такова честване, беше с изключително огромно присъствие. Всички, които са го видели, казаха, че това е най-голямото струпване на хора на митинг след 1989 г., но тогава освен телевизия СКАТ никоя друга електронна медия не показваше тези митинги. И нещо любопитно, което ми каза шефката на БНТ Уляна Пръмова: тя си призна в разговор, че през 2006 г. шефовете на електронни медии се събрали и решили да не го отразяват. Представете си, началниците на ефирните телевизии бТВ, БНТ и Нова телевизия, се събират и казват: няма да отразим това струпване на хора, защото то е на АТАКА.