"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1043 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турция обяви война на 12 наши общини за арменския геноцид


12 турски общини преустановиха отношенията си с побратимените общини у нас, защото по инициатива на АТАКА са осъдили геноцида над арменците. Вестник "Хюриет" уточнява, че този акт на протест от турска страна бил съобразен с наредба на турското министерство на вътрешните работи от 18 юли миналата година, изпратена до валийствата на тези градове след предварително съгласуване с Външно в Анкара.
Решението показва, че Анкара по недопустим начин се опитва да се намесва в самоуправлението на български общини, коментира лидерът на националистите Волен Сидеров. Това още веднъж доказва стремежа на Турция да гледа на България като на свой вилает, добави той. АТАКА настоява незабавно Министерството на външните работи на България да осъди с протестна нота този акт на недоброжелателство, категоричен бе Сидеров.
Отговорът на Турция идва дни, след като лидерът на националистите Волен Сидеров обяви, че АТАКА ще настоява светът да осъди и геноцида над българите през 500-годишното турско робство, а девизът на патриотите в евровота ще бъде "Не на Турция в ЕС. 
 


У нас
· Волен Сидеров във Враца: Ще има възмездие за съсипалите "Химко" и АЕЦ
· Фермерите махнаха Цаконски, заговорничил с ДПС-министър
· След публикация на "Атака": ДАНС разследва далавери със заменки на земя в Балчик

По света
· Две масови убийства само за ден шокираха света
· “Нафтогаз” фалира през есента, чака ни нова криза

Коментари
· Доган се превърна в повелител на новата олигархия

Икономика
· Замразяват заплатите, бюджетът можел да гръмне
Надя Иванова, най-новият депутат на националистите: Подкрепям позицията на АТАКА да напусне Народното събрание
В срещите с обикновените хора се раждат истинските идеи за всяка една политическа сила

- Г-жо Иванова, вие сте най-новото попълнение на ПГ АТАКА и днес (б.а. вчера) дадохте клетва в 40-ото Народно събрание. Как се чувствате?
- Развълнувана съм от събитието. За мен е гордост да съм част от каузата на българския национализъм. Голяма чест е да бъда член на парламентарната група на АТАКА и част от българския парламентаризъм. Защото България е парламентарна република и целта на всяка политическа сила е да има свое представителство в него.
- Какво мислите за напускането на ПГ АТАКА  на парламента?
- Всяка парламентарна група има своя политика и начини на подход и действие за осъществяването й. След като Волен Сидеров и депутатите от ПГ са преценили, че това се налага и е необходимо, уважавам позицията им и заставам твърдо зад решението на партията. Още повече като гражданин съм напълно съгласна с тезата на националистите, че 40-ото НС не е мястото, където се решават проблемите на хората. Факт е, че голяма част от предложенията на патриотите или не бяха допускани в зала, или не бяха приемани от мнозинството. Най-силно ме впечатли безразличието на управляващата тройна коалиция към едно от последните предложения на АТАКА - за мораториум върху цените на тока за близо година, което щеше да облекчи живота на голяма част от българите.