"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1044 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Езиковата гимназия в Хасково пак с надписи "Смърт на България"


С надписи "Смърт за България", "ДПС-победа" и неграмотното "Геури" осъмна гимназията за преподаване на чужди езици "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково. Има и изрисувани турски полумесеци. За оскверняването на учебното заведение сигнализира областният координатор на партия АТАКА Георги Майоров. Това е поредната гавра с българското училище, заяви той и припомни, че на 23 ноември 2008 г. същото училище и още четири в Хасково осъмнаха с надписи на турски език: "Колко съм щастлив да се нарека турчин." Този израз на Кемал Ататюрк се е употребявал по време на възродителния процес.
Директорката Пенка Делиева настояла да не се дава гласност на случая, защото това притеснявало учениците. Подкрепил я и учителят по философия Георги Запрянов, който налетял на първия телевизионен екип,  пристигнал на място, защото мислел, че това е телевизия СКАТ.  
 У нас
· Прокуратурата проверява далавера за 4 млн. лева във фонд "Земеделие"
· Димитър Стоянов пред Европарламента: Турция не отбелязва никакъв напредък по пътя към ЕС

По света
· Гейтс отново най-богат в света, Митал изгубил 6 млрд. долара
· Немският масов убиец взел пример от американската касапница

Коментари
· Да дръпнем килимчето на измекярството пред Високата порта

Икономика
· Животът поскъпна с 6.5 процента
Столичният общински съветник от АТАКА Борислав Стоянов: Борисов ще изхранва ГЕРБ чрез боклука на София
От министерството на Емел Етем бойкотират решението ни да се справим с циганските коптори в София
- Защо така единодушно общинарите в София прекратиха преди дни концесията на "Новера" за почистването на столицата?
- Общинските съветници от АТАКА още от първите дни, откакто сме в Столичния общински съвет, заявихме ясно своята принципна позиция, че такива основни комунални дейности, като чистенето на града и "Софийска вода" не трябва да се дават на концесия на каквито и да е фирми, тъй като това създава предпоставка за корупционни схеми. Това трябва да е предмет на дейност на самата градска управа. По този начин общината няма да има повод да търси извинение за несвършена работа, а ще носи сама отговорността. Поради това ние настоявахме няколко пъти, че трябва да бъде развалена концесията с "Новера". София е най-мръсният град не само в България, но и в Европа, защото самите концесионери не изпълняват задълженията си. Миналата година си надписаха огромни суми от порядъка на 5 млн. лв. за снегопочистване, а беше валял само един ден сняг по Коледа! Тогава бяха описали като свършена работа почистване на тротоари около Околовръстното шосе, където всички знаят, че тротоари просто не няма. Тук колкото и да е виновен концесионерът, не по-малка вина, според нас, има и самата администрация на Столична община. Първо се започва от тези, които са подписали договора и след това тези, които следят за неговото изпълнение.