"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1046 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Държавната хазна е празна


Трябва да бъдат взети спешни мерки, за да се спаси приходната част в бюджета. Това послание отправи новият изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов вчера при първото си изслушване в ресорната парламентарна комисия. "Напълно реално е да очакваме крах в приходната част на бюджета, ако не бъдат взети спешни мерки", прогнозира още Стефанов.
Има негативни сигнали за изпълнението на приходната част на Бюджет 2009, призна и финансовият министър Пламен Орешарски пред бюджетната комисия в парламента.У нас
· Станишев благослови обединението на СДС и ДСБ
· Бойко излъга трикратно, че ще разкара боклука

По света
· Раздор в ЕС заради банковата тайна
· Седем ислямисти в ареста заради бомбени заплахи в Амстердам

Коментари
· Фиктивната "десница" се обединява срещу бутафорната "левица"

Икономика
· КНСБ: Перник фалира, ще се борим за всеки работник
Валери Симеонов, общински съветник от АТАКА в Бургас: Нашите общини да не търсят побратими в Турция, а в Европа
- Г-н Симеонов, как ще коментирате факта, че 12 турски общини преустановиха отношенията си с побратимените общини у нас, заради признаването на Арменския геноцид? Как би следвало да реагират съответните общини?
- Това действие на турските общини е решение на турското правителство, няма какво да се заблуждаваме, че е тяхно решение. То показва непреодолимата граница между Европа и Азия, показва имперско мислене и е поредното доказателство, че Турция е много далеч от Европа точно по този показател - приемането на историческите реалности. Решението за Арменския геноцид трябва да е чисто европейско решение, а те трябва да приемат този факт. Такова решение е характерно за всяка европейска нация, а също така и за християнската култура. Всички знаем за войните, които са водили Германия, Франция, Англия, но нито една от тези държави не си е позволила открито да изопачава историческите факти. Повече от явно е, че примитивизмът в турската политика, бих казал и администрация, и културна база, не са преодолени и явно скоро няма да бъдат преодолени.