"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1047 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев харизва предизборно остров "Св. Кирик" на Ахмед Доган


Премиерът Станишев се готви да хариже остров "Свети Кирик" на коалиционния си партньор Доган месец преди изборите. Вчера премиерът призна, че до май трябва да приключат проучвателните дейности на остров "Свети Кирик" край Созопол. Веднага след това ще бъде назначен и конкурс, като целта била островът, който дълги години бе собственост на Министерството на отбраната, да се превърне в туристически център. Мераци към апетитното кътче има Ахмед Доган, който всяко лято пърпори с яхтата си около острова. ДПС лидерът щял да предложи терените върху острова на турски бизнесмени, за да изградят там комплекс от игрални зали и казина.
Отдавна имам информация, че се подготвя приватизация на остров "Св. Кирик" в пристанищната част на Созопол, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Този план предвижда островът да бъде продаден на обръча от фирми на Доган, който да вдигне там луксозни бардаци и казино за елитни посетители от Турция. До момента Доган е сложил ръка на хотелската верига на Созопол и дори на самото пристанище, подчерта Сидеров. АТАКА няма да позволи това да се случи и ще използва всичките си възможности в Европейския парламент, за да разобличи поредната далавера на тройната коалиция, категоричен беше Волен Сидеров. 
 


У нас
· Ченгета погазиха закона
· БСП подготвя коалиция с ГЕРБ чрез изборния закон
· Турци плашат сирак с нож в гърлото, че ще го обрежат

По света
· Новата Карибска криза се отлага, Русия даде заден
· 21 полицаи ранени при безредици във френско предградие

Коментари
· Станишев поиска втори мандат, за да досъсипе България

Икономика
· Източват и Първа градска болница в столицата
Френската журналистка Румяна Угърчинска: Заговорът срещу живота на Йоан-Павел II е дело на ЦРУ
Избрали са да оклеветят България, за да дестабилизират източния блок

- Г-жо Угърчинска, каква е окончателната истина за стрелбата по папа Йоан-Павел Втори на 13 май 1981 г.?
- Истината е във фактите, а те са налице. Този, който е стрелял срещу папа Йоан-Павел II, не само се казва Мехмед Али Агджа, не само е турчин, но е и член на турската терористична организация "Сивите вълци". Фактите разкриват също, че той не е бил сам на площад "Свети Петър" и не е единственият, който е стрелял. От неговия пистолет са изстреляни 2 куршума и гилзите към тях са намерени. Но е намерена и трета гилза, паднала в колата на папата. Тази гилза никога не е била изследвана, защото Ватиканът я обявява за свещена. Папа Йоан-Павел II дарява гилзата за вграждане в короната на статуята на Дева Мария във Фатима. Кой е бил вторият човек, стрелял по папата? И дали е бил само един? В разговора, който имах с Орал Челик в Анкара, той твърди, че на площада е имало цяла група италианци и турци, ангажирани в заговора. Каза ми буквално: "Забравете всичко, което сте чели за "българската следа" и други подобни. Агджа не беше сам на площада." Челик е казвал това и на съдия-следователя Розарио Приоре още по време на второто италианско следствие.