"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1048 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Разпитаха за ислямизъм кмета на Гърмен и после го пуснаха


Независимият кмет на Гърмен Ахмед Башев и преподавателят по ислям в село Рибново Мурат Бошнак бяха задържани в неделя през нощта при специална операция на ДАНС. Двамата са заставяли деца и младежи да посещават задължително джамията в село Рибново и да странят от светския живот. Системно са отправяни заплахи срещу хора от селата в общината, които са дръзнали да се оплачат от насилственото насаждане на исляма с изгонване от селото.
"Аз съм сезирал ДАНС и прокуратурата за действия на представители на турски ислямисти може би преди година. Недоумявам обаче защо няма никакви действия от страна на ДАНС досега, а се действа в частични случаи, каквито са в с. Гърмен. Защо не се работи срещу едрите играчи като Касим Дал, за когото има преки доказателства, че е във връзка с турските служби още от 90-те години", заяви по този повод Волен Сидеров. Може би ДАНС са взели на работа Яне Янев и сега правят някаква рекламна акция около него. Тук виждам двойни стандартни - по едните сигнали се действа, по другите - не.
 У нас
· АТАКА - Бургас тръгва по домовете против джамията
· Фермери: Цветанов да даде оставка заради блокирани 100 млн. лева

По света
· Албанци на протест заради взрив като в Челопечене
· ЕС прецака България за енергийни помощи

Коментари
· Властта хвърли на вятъра 100 000 лева като реклама

Икономика
· Пенсионните фондове фалират
Волен Сидеров: ДАНС не взима мерки срещу ислямизма
ГЕРБ и БСП водят една и съща политика в услуга на олигарсите
- Г-н Сидеров, през декември, когато беше първият полицейски протест, вие казахте, че ако това се случи, държавата ще рухне. Тогава протестираха около 500 полицаи. Сега са между 6 и 10 хиляди. Значи нашата държава е много държелива. Какво очаквате от този полицейски протест вие като лидер на опозиционна партия, със сериозно влияние и подкрепа в обществото?
- Като лидер на опозиционна партия мога да кажа, че полицаите у нас са зле платени. Да, това е факт. От друга страна обаче юристите, с които разговарях, казват, че протест на полицейски служител е противозаконен. Да си късаш пагоните означава, че се гавриш със символите, които те олицетворяват, и с положението си на държавен служител. По принцип полицията има доста проблеми, там е нужна една много генерална чистка. Трябва да си отидат много хора, които са свързани с корупция и са източници на информация и връзка с подземния свят. Трябва да се заложи на професионалното ниво, добре платените полицаи, които да са доста по-малко на брой от сегашните 63 хиляди. Моята идея е, че градската полиция трябва да е към кметството, включително и с избираеми шефове - това, което в американската практика се нарича шерифи. По този начин полицаите ще се върнат към своето предназначение. Полицаят е този, който трябва да обикаля квартала и да следи района, където отговаря за реда и спокойствието на гражданите. Това обаче може да се случи само при едно управление, което е патриотично, суверенно и не замесено със сегашните управляващи.