"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1049 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Лавинообразно расте одобрението за АТАКА


Само за месец - от февруари до март, одобрението за АТАКА е нараснало с 1,5 - 2%. Това сочат последните социологически изследвания на агенциите "Медиана" и ГАЛЪП. Данните и на двете агенции са категорични, че рейтингите на Волен Сидеров и на АТАКА растат. Не така стои въпросът с БСП, която според "Медиана" качва, а според ГАЛЪП губи доверие. От тези противоречиви данни става ясно, че червената партия е в застой, а електоратът й е силно разколебан. Подобно е положението и с ГЕРБ. Според "Медиана" партията на Бойко Борисов бележи лек спад, а според ГАЛЪП - лек напредък, но пък за сметка на личния рейтинг на Борисов, който пада с 1 пункт, което говори за изчерпан потенциал. За сметка на това в сравнение с една година назад - от март 2008 до март 2009 г., одобрението за националистите е скочило повече от 100% - от 5% на 10,5%, според "Медиана". В това време на несигурност, смесено с отчаяние и гняв, АТАКА остава сигурен пристан на надеждите на хората за идването на наистина добрия политик, който ще въздаде справедливост, твърдят социолозите. Тя е единствената партия, отбелязала само за три месеца 4% ръст на одобрение, обяснява социологът Кольо Колев. Според него ще може да бъде съставен кабинет само с подкрепата на АТАКА.У нас
· Ковачки на съд преди изборите
· Волен Сидеров: Само кмет-патриот ще възроди с. Брест

По света
· Обама бесен на премиите в AIG
· Брюксел праща "Набуко" в трета глуха

Коментари
· Само родолюбци могат да спасят страната от политическите пирати

Икономика
· Домакинствата рязко свиха разходите
Волен Сидеров: АТАКА иска 5% ДДС за българските стоки и 100% мито за чуждите
В разпределянето на субсидиите сега са големите подкупи и рушвети
- Г-н Сидеров, при посещението ни в с. Чирен хората се оплакваха от несправедливото разпределение на субсидиите и раздаването на земята. В каква насока трябва да се промени политиката в селското стопанство и земеделието?
- При нашите обиколки в страната се вижда много ясно колко по-полезно е да чуваме проблемите на място, да ги взимаме предвид и когато правим нашите политически програми, каквато е предизборната платформа на партия АТАКА, ние да включваме тези проблеми вътре. Специално за земеделието и селското стопанство тези въпроси са премислени и от колегите, и от нашите специалисти и те са вкарани в програмата на АТАКА по много ясен и недвусмислен начин. Всичко, за което говориха в с. Чирен, е взето предвид в програмата на АТАКА. Стана дума за  невръщането на земята. В нашата програма в първа точка в графа земеделие и селско стопанство се казва: пълна ревизия на връщането на земите на техните истински собственици или техните наследници, съд и строги санкции за намесените в измами, лъжесвидетелстване и подправка на документи при връщането на земи. Знаем колко много такива имаше, знаем колко много подмени станаха и хората навсякъде, където сме ходили в селски райони, се оплакваха именно от това: земята не се връща на реалните собственици и наследници, така както трябва да бъде. Правят се измами, в кметствата и в общините се подправят документи, заграбват се земи, които не са били нечии, те се дават на определени олигарси и т.н. Това е практика, която няколко правителства поред поддържаха. Трябва да се направи едно прекадастриране на земята, ревизия на кадастрите, където се води собствеността още отпреди 1944 г. И най-вече да се върне земята на тези, които са я притежавали.