"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1052 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ЕК пак засече в лъжа Станишев


Европейската комисия отново обвини в лъжа премиера Станишев. Вчера премиерът се похвали, че председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу официално е подкрепил от името на комисията българската декларация за поисканите компенсации за АЕЦ "Козлодуй". Часове след това обаче в специално изявление говорителят на ЕК Марк Грей отрече категорично твърденията на Станишев. "Не мога да потвърдя, че председателят на Европейската комисия е подкрепил официално това предложение. Председателят каза, че ще разгледаме предложението на българския премиер", заяви той. Само преди седмица - на 13 март Грей опроверга друга лъжа на българския премиер, според която Барозу подкрепил идеята на българския министър-председател в министерствата и агенции у нас да бъдат назначени евроексперти.
На срещата на високо равнище в Брюксел, в която участваха Станишев и Барозу в четвъртък вечер стана ясно, че България ще получи 100 милиона евро от парите за енергийни проекти в ЕС.           


У нас
· ДАНС погна заменки на имоти и във Варна
· След протестите на АТАКА: Забраниха строежа на нова джамия в София

По света
· Човек на Буш призна, че САЩ затварят невинни в Гуантанамо
· Руските бази по границата с Грузия готови

Коментари
· Заменките - моного шум за нищо преди избори

Икономика
· Общинскитe болници фалират след изборите
Учителят Лилко Айвазов от село Сатовча: Директорка вкарва под строй родители и учители в джамията
Аз съм мюсюлманин, но моята оценка за Волен Сидеров като поведение и като послания е положителна

- Г-н Айвазов, преди няколко дни изпратихте до Волен Сидеров и АТАКА сигнал за поведението на бившата директорка на училището в Сатовча Айша Ушева и нейния съпруг - преподавателят по религия Исмет Ушев. От какво тръгна тревогата ви?
- Г-жа Ушева от много време смесва религията с образованието. Миналата година тя излезе в отпуск по майчинство, а съпругът й - Исмет Ушев, който е настоятел на джамийското настоятелство, зае нейното място. Никой не разбра как стана това, защото нямаше никакъв конкурс, нямаше документи за обявеното място. Ушев беше издигнат от джамийското настоятелство и за кандидат за общински съветник от листата на ДПС на последните местни избори. В момента той е директор на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча и е председател на джамийското настоятелство.