"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1053 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

120 милиона приготвил Доган за изборите


Лидерът на антиконституционната и антибългарска партия ДПС Ахмед Доган бил излязъл от депресията си във връзка със смъртта на Ахмед Емин и вече подготвял изборната тактика, научи в. "Атака" от близки на управниците източници. Като основен двигател на изборните машинации, както винаги Доган поставял парите от черната каса на партията, които след трагичната и неясна смърт на "мъжката му секретарка" Емин, започнали да стават предмет на внимание от страна на водещи фигури в партията като Касим Дал и Йордан Цонев.
"Агата", както наричат Доган в неговото обкръжение, проявявал подозрителност и ревност към Дал и Данчо Ментата. За Касим Дал отдавна се говори, че е подготвян от външни фактори да бъде приемник на властта в ДПС след Доган. Дал е пребивавал в Турция още през 90-те години и българските служби са засекли негови контакти и продължителни общувания с представители на турските служби и турската мафия, което много често е едно и също. Дал е преминал специална подготовка и в радикален ислям, твърдят представители на българското контраразузнаване. Той, за разлика от атеиста и циника Доган, бил убеден ислямист и щял да постави управлението на ДПС и териториите, подчинени на партията на нови основи - антибългарски, антихристиянски и откровено проислямски.


У нас
· Прокуратурата потвърди: Земеделското министерство сключвало незаконни заменки на земи
· АТАКА става първа сила в Бургас

По света
· Обама продължава войните на Буш, скандират демонстранти в САЩ
· Русия критикува доминиращата роля на НАТО

Коментари
· Станишев изтъргува общинските болници срещу подкрепата на Доган

Икономика
· МВФ и "Мууди'с" категорични, че България изпада в рецесия през 2009 г.
Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България: Записването на гаври на GSM цели да шокира обществото
- Д-р Димитров, основните престъпления на тийнейджърите  доскоро бяха грабежи, телесни повреди, кражби, хулигански прояви, употреба на наркотици. Сега говорим за поругаване на гробове. Едни от най-ужасяващите престъпления в последно време са убийства на деца от деца. Защо е тази ескалация на насилието при младите хора?
- Причините са множество и, както знаете, не се изразяват само в България. Имаме световни тревожни сигнали, идващи от презокеана. Такива тенденции има дори в среди с широка мрежа от специално подготвени служби, каквито са службите в общински структури за работа с млади хора, така и в училищата. Въобще насилието поражда насилие и ескалира през последните години. Имаме данни, че всеки 15-и ученик е бил директно заплашван или е упражнявано насилие над него. Тази статистика е много трудно да бъде ревизирана, сигналите идват от децата, родителите или от учителите. Знаем, че между 11 и 25 г. хората най-често стават обект на насилие, било то в училищна, домашна или урбанистична среда. Иначе казано, и в България, и по света това е най-рисковата група да стане жертва на насилие.