"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1054 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Правителството съзнателно съсипва млекопроизводството


Българските управляващи съзнателно съсипват млекопроизводството у нас. Така евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов коментира мълчанието на земеделския министър от ДПС Валери Цветанов, с което той посрещна новината, че в ЕС обмислят намаляването на квотите за мляко в страните-членки. Предложението направи германският министър на прехраната, селското стопанство и защитата на потребителите г-жа Илзе Айгнер преди началото на срещата на европейските си колеги в Брюксел. Във форума участва и българският представител Валери Цветанов.
Решенията в съвета се взимат с пълно мнозинство и ако Цветанов наложи вето, намаляването на квотите, което удря сериозно българските производители, няма да мине, обясни Стоянов. Евродепутът, който е член на комисията по земеделие в парламента в Страсбург, бе категоричен, че намаляването на квотите ще бъде сериозен удар за нашите фермери и може да доведе до фалит целия млекопроизводителен сектор. Евродепутатите от АТАКА лобираха усилено за увеличението на млечните квоти с 1 процент годишно от 2009 година, преди да бъдат отменени напълно през 2015 година.
 

 У нас
· Кабинетът ни загробва с нов огромен заем от Световната банка
· АТАКА защити заплашеното от обрязване момче

По света
· Престъпниците от АОК контролират мафията в Лондон
· Балотаж на президентските избори в Македония

Коментари
· Мюфтийството обяви ислямист за пратеник на Аллах

Икономика
Волен Сидеров: Ставаме малцинство в България заради циганизацията
Вървим по пътя на Македония, която албанците завладяха с демографски прираст
- Г-н Сидеров, какъв според вас е възможният изход от демографската криза в България?
- Привличане на българи отвън. Ние знаем, че само в Бесарабия са неколкостотин хиляди. Това са чистокръвни българи, запазили дори диалектите на българския език, така както са били консервирани в първите години на XIX век, когато са били изселвани. Това са хора, които биха дошли да живеят сега в България, но първо те трябва да бъдат поканени, второ, да бъдат премахнати всякакви пречки. В момента, за да получат гражданство, те минават през един ад, през едни рушвети, през едни депесарски и други чиновници, които ги дерат и затрудняват тяхното връщане. Тези хора трябва да бъдат поканени тук и да им бъде осигурена земя и жилище на държавна сметка, както и първоначални безлихвени или с много отлагане във времето заеми, с които да започнат семеен или друг бизнес. Това е възможно да стане при една друга политика, която да се заложи в бюджета като програма и да се действа по нея.