"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1055 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Алфа Рисърч: Популярността на АТАКА е съизмерима единствено с ГЕРБ


Доверието в ПП АТАКА расте, след като националистите напуснаха парламента. Това установи последното социологическо проучване на Алфа Рисърч, осъществено от 9 до 18 март. В сравнение с февруари АТАКА бележи устойчив растеж от 6.4 на 7.6 пункта.
Ранно започналата обиколка по места прави АТАКА една от най-силно разпознаваемите от избирателите партия, посочва Геновева Петрова от Алфа Рисърч, цитирана от в. "Дневник". 55% на сто от пълнолетните жители на страната заявяват, че през последния месец са виждали проява на формацията. Публичната популярност на АТАКА е съизмерима единствено с ГЕРБ и е значително по-висока от тази на останалите претенденти за място в европейския и национален парламенти. Електоралният потенциал на АТАКА нараства до около 8% през последния месец, но по-важното предимство за националистите е в консолидацията на привържениците им.


У нас
· Волен Сидеров в Габрово: АТАКА ще е безпощадна към олигарсите и местните феодали

По света
· САЩ налагат данък върху премиите, шефовете на AIG връщат бонуси
· Ехуд Барак прави коалиция с Ликуд

Коментари
· Знакови победи на българското родолюбие

Икономика
· Фармацевти: ДДС за лекарствата да падне, за да поевтинеят
Бойко Синапов, фермер от Кърджали: Министър Цветанов ликвидира земеделието по сценарий на властта
Целта е техни хора да вземат субсидиите от ЕС

- Г-н Синапов, защо отказахте да подкрепите протестите на колегите ви обявени за 25 март? Защо се разграничихте от човека на ГЕРБ Адриан Цаконски и кой според вас стои зад тези протести?
- Мен като председател на националната асоциация на животновъдите никой не ме е уведомил. Но ние отказваме протеста, защото това не е протест на реалните животновъди, а е организиран от Цаконски. За мен Цаконски не представлява животновъдите, защото Управителният съвет на млекопроизводителите му гласува недоверие. Той самият обяви по медиите, че си подава оставката. Той прави един сценарий под диктовката на министъра на земеделието Валери Цветанов. Целта им е просто да отбиват ударите, а не реално да се решават проблемите в земеделието.
Аз казах, че с Цаконски няма да присъствам на никакви протести, защото тези митинги са предварително режисирани от министъра. Оттук не можем нищо да постигнем, защото ние ходим само като кукли на тези протести.