"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1056 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Разбиха канал за трафик на хора, обиск у съветника на ГЕРБ Илия Илиев


Трансгранична организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора, е разкрита при операция на служители на Дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" (ДПОТП)-МВР. Това съобщиха вчера от пресцентъра на МВР.
При акцията в Костинброд е обискиран домът на лидера на циганската партия ДРОМ и общински съветник от ГЕРБ Илия Илиев. Репортер на вестника се свърза с Илиев, който потвърди, че антимафиоти са били в дома, който е на името на майка му.
Разследването е проведено паралелно с оперативния отдел на карабинерите в гр. Удине и специализираната прокуратура "Антимафия" в Триест. В хода на операцията е разкрита престъпната група, извършвала трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Задържани са двама мъже - 46-годишният М.П. и 40-годишният П.А., на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и трафик на хора. По време на акцията е установена и 46-годишна жена, обявена за национално издирване с цел екстрадиране в Италия. Във връзка с разследването в Италия са издадени Европейски заповеди за арест на 11 български граждани.

 У нас
· Волен Сидеров в Габрово: Олигарсите и политиците, ограбили България - в затвора
· Агенция "Фрогнюз" сензационно съобщи: Станишев и Борисов подписали за общо управление след изборите

По света
· Брюксел в шок от свалянето на чешкото правителство
· Димитър Стоянов може да открие новия Европарламент

Коментари
· Милосърдието на българската Темида към престъпниците е отказ от правосъдие

Икономика
· Орешарски развърза предизборно бюджета за помощите на Масларова
Румен Русев, общински съветник и координатор на АТАКА в Шумен: ДПС готви 10 милиона за купуване на вота в Шумен
Националистите са втора сила в града, хората ни искат първи

 - Как хората в областта коментират факта, че АТАКА-Шумен се зае с охраната и грижите 72-годишната Пенка Жекова от Смядово, която бе изнасилена от циганин?
- Жителите на Смядово и областта са силно обезпокоени, живеят под голямо напрежение заради гаврите с българи отстрана на турци и цигани. Затова партия АТАКА в Шумен поема охраната и прехраната на баба Пенка, като нашите активисти - семейство Симеон и Руска Петеви, ще наглеждат ежедневно старицата. Стигна се дотам, че държавата не може да осигури спокойствието на една старица, пострадала толкова много, загубила близки, роднини, съпруга си. Нещо повече, тя дори не може да получи пенсията си от самото Смядово, а се налага да ходи до с. Джулюница. Аз се ангажирам да сезирам  НОИ-Шумен и най-сетне баба Пенка да получава парите си директно в Смядово. Хората са изключително доволни и оценяват жеста на АТАКА като добронамерен. Съседите на Пенка Жекова коментираха дори, че трябва да има повече истински българи като националистите, за да тръгне България към по-добро. Всички виждат, че сегашната власт не дава никакви финансови гаранции, нито гаранции за сигурност на гражданите, а пенсионирате са най-ощетени.