"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1058 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Експерт на ГЕРБ прикривал ДДС измами


Има подозрения, че работилият за ДАНС икономически експерт на ГЕРБ Тошко Тодоров е прикривал източване на ДДС като шеф на НАП в Добрич. Това съобщи вчера в парламента премиерът Сергей Станишев. Министър-председателят каза, че ще поиска обяснение от директора на ДАНС Петко Сертов защо Тошко Тодоров е бил назначен като консултант в агенцията, след такива подозрения.
В четвъртък Тодоров сам призна, че бил консултант на агенцията и работел там по граждански договор. Във вторник той участва в дебата Станишев-Борисов като икономически експерт на ГЕРБ.
Премиерът добави, че близки на Тодоров също са се облагодетелствали от прикритото източване на ДДС. Директорът на НАП-Добрич Петя Банкова заяви, че в града за експерта се знае как "цялата му фамилия под негова закрила е точила ДДС и на името на трима души има стотици фирми".
По-рано вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов заявиха, че Тодоров вече не е на работа в ДАНС - бил освободен заради ГЕРБ. Говорителката на ДАНС отрече Тодоров да е бил уволняван.
 У нас
· Борисов урежда кандидат за зет с 50 млн. евро за метрото
· Юнал Лютфи се снима с цигански тартор, убил старица за 3 лв.

По света
· България единствена в ЕС без дата за евроизборите
· Русия разполага войски в Арктика

Коментари
· Режисьорите на бутафорният дебат по БНТ пак подцениха българския избирател

Икономика
· КНСБ поиска минималната заплата да скочи на 300 лева
Любомир Линков, координатор на националистите в Габрово: Габровци са с АТАКА в борбата срещу сектите
ДПС в града се крепи от студенти от смесените райони, на които етническата партия им плаща квартирите

- Г-н Линков, през седмицата Волен Сидеров гостува в Габрово като част от предизборната му обиколка. Какво се говори в града по този повод?
- Отзвукът беше положителен. Много хора очакваха пристигането на Волен Сидеров - имаше пристигнали и от околни села. Залата на културния дом "Рачо Стоянов" беше препълнена, а после повече от час продължи раздаването на автографи. 18 новоприети членове на АТАКА получиха лично партийните си книжки от председателя на партията. Срещата на Сидеров с габровци имаше значение не само за симпатизантите на АТАКА, но и за хора, които искаха да се запознаят с платформата на националистите за предстоящите европейски и национални избори. Преди срещата разговарях с някои, които бяха скептично настроени, че нещо в България може да се промени. Имаше бизнесмени в града, дошли специално, за да чуят икономическата част от програмата на АТАКА и след срещата признаха, че гледат по друг начин на партията на националистите.