"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 106 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ATAKA: Ще се наложи да национализираме ограбеното


Ако законът за концесиите бъде приет във вида, в който управляващите ни го предлагат, утре по него може да бъде взето на концесия и българското Народно събрание. Това са думите, с които депутатът от АТАКА Борислав Ноев обоснова своя и на колегите си вот "против" проекта. Срещу него се изказаха Георги Георгиев, Петър Берон, Георги Димитров и Станислав Станилов. Те са на мнение, че само АТАКА може да спре кражбите на малкото останала държавна собственост. Националистите гласуваха против приемането на проекта на управляващото мнозинство на БСП, НДСВ и ДПС.


У нас
· Село Ветрен - жертва на политически игри
· Арестуваха Недим Генджев преди пресконференция

По света
· Мъжът, прострелян от Чейни, получи инфаркт
· Русия се обяви категорично против санкции срещу Иран

Коментари
· Щатните тв “пастори” се маскираха на “ориенталисти”
· Стоян Райчевски: Нека не допускаме да ни вменяват страхове за бъдещето

Икономика
· Деца играят в уранови мини
· Павел Шопов: Ще национализираме откраднатото
Костадин Атанасов, председател на Инициативен комитет за борба срещу циганските беззакония в “Захарна фабрика”: Вече няма доказ
Беззаконието и бруталното поведение трябва да се наказват с еднаква строгост

- Г- н Атанасов, докъде стигна разследването на смъртта на проф.Калоянов? Има ли нови разкрития?
- Това, което знаем ние е, че в момента се води следствие само на книга и по документи. Иначе никой нищо не върши и делото прашасва в нечие бюро. Следствените органи не ни информират докъде са стигнали, но ако имаше някакъв конкретен резултат, сигурно щеше да е огласен от медиите. Националната следствена служба се занимава с този случай. По важното е, че след този инцидент няма никакво озаптяване на циганите в "Захарна фабрика". Те продължават да крадат, да бият и дерибействат в квартала. Ненаказани са. Живеят тук като незаконно пребиваващи, тъй като през годините са се заселвали, идвайки от всички краища на държавата. Освен че оформиха свое гето върху запустелия бетонов възел, те се населиха и в малките блокчета в махалата, които са архитектурни паметници. Най-важното е, че всичко това е направено под носа на управляващите. Никой не се трогва от това беззаконие - нито кметът, нито полицията. Изглежда в България всичко може, ама не за всеки, а само за избрани.