"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1060 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 31/03/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Съд за министрите, подписали за БТК и енергото


Политиците и оценителите, участвали и подписали сделките за приватизацията на БТК и електроразпределителните дружества да бъдат съдени, заради загубите, които са нанесли на държавата. Това поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който вчера внесе сигнал за грабителските сделки в ДАНС. Основният виновник за престъпната продажба на БТК е министър Николай Василев, обяви Сидеров. Според него министърът от НДСВ трябва да бъде разследван и съден, защото Наказателният кодекс позволява това. Затова националистите настояват ДАНС да даде информация кои са основните лица от страна на правителството и от Агенцията по приватизация, които са водили приватизационния процес.
Сигналът на АТАКА предизвикал паника в Агенцията по приватизация. Щом научили за сигнала в агенцията привикали служителите си и им заповядали да не дават информация за договорите, обяви Сидеров.
БТК беше продадена за 230 млн. евро на "Вива Венчърс" през 2004 г. Три години по-късно "Вива Венчърс" препродаде своя дял за над 1,3 млрд. евро. Това е пълен абсурд и говори за една престъпна сделка, категоричен беше лидерът на АТАКА.

 У нас
· Зам.-председателят на ЕК Сийм Калас: Много дела без край не са равни на напредък
· Спонсорът на Борисов се самоотвлякъл

По света
· Пирова победа за ислямистката партия на Ердоган в Турция
· Икономическото доверие в ЕС е най-ниско от 24 години

Коментари
· Олигархията почна голямото пране през фондациите

Икономика
· Масларова излъгала, че пенсиите ще скочат 3 пъти
Даниела Пеловска: Мургина бранеше експерта на ГЕРБ Тошко Тодоров, той я предаде
Човекът на Бойко Борисов писал анонимни доноси срещу колегите си

- Г-жо Пеловска, откъде се познавате с експерта на ГЕРБ Тошко Тодоров?
- Познавам Тодоров от много години, първо като данъчен инспектор, впоследствие като директор на ТДД - Добрич, от 1997 г. Когато ОДС пое управлението на страната, беше поставен въпрос за смяна на тогавашния директор. Кой да заеме този пост трябваше да реши местната ръководна структура на СДС в Добрич! Тошко Тодоров стана ръководител на НАП - Добрич, като трима души помогнаха за това - бившият областен управител Николай Илиев, бившият народен представител Ганчо Стоянов (СДС) и Иван Иванов, който сега е общински съветник на ГЕРБ в Добрич. Николай Илиев и Ганчо Стоянов искаха да учредят работническо-мениджърско дружество, за да закупят едно предприятие. Съответният бизнесмен - Иван Иванов, трябваше да финансира сделката и да получи 33 процента. Иванов пое ангажимента, при условие, че Тошко Тодоров бъде назначен като директор на НАП.
В неделя в предаването "На 4 очи" Цветан Цветанов заяви, че Тодоров никога не е бил партиен член. Това не е вярно - той стана член на СДС-Добрич през 1997 г., но не по убеждение, а за да има възможност да заеме поста. Иначе не виждам причина да си признае този факт, освен ако не е имал користни подбуди.