"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1061 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров в Русенско: Само с производство и износ България ще излезе от кризата


Само с производство и износ България ще излезе от кризата, единствена АТАКА има програма за насърчаването на това. С тези думи лидерът на националистите Волен Сидеров се обърна вчера към стотици симпатизанти и членове на АТАКА изпълнили читалище "Пробуда" в русенското село Николово. Срещата на Сидеров е в рамките на предизборната обиколка, в която патриотите предприеха, след като напуснаха парламента. Нито Станишев, нито Бойко Борисов говорят как ще се развива икономиката, те дискутират в дебатите си какви да бъдат данъците, обясни Волен Сидеров. Според него по-важно е държавата да наложи протекции за развиване на българския бизнес и българското производство. Не може да разчитаме само на еврофондове, това е все едно да чакаме спряната вода вместо да имаме собствен кладенец, поясни той. В момента България се е превърнала в донор на Европейския съюз, досега тя плащаше 600 милиона лева вноска, а от тази година сумата ще е 900 милиона, без срещу това да получава нищо след спирането на еврофондовете.
Пред жителите на Николово Сидеров посочи, че в момента страната ни е като след война: със съсипано производство, разбити пътища, руини вместо предприятия. Причина за това е липсата на държавна политика, която да стимулира икономиката и затова АТАКА ще настоява за преразглеждане и отмяна на сключените досега приватизационни сделки.У нас
· Затварят "Кремиковци", спират доставките на газ
· АТАКА спря строежа на джамия в бургаския квартал "Победа"

По света
· Британските военни напуснаха Ирак
· Саркози плаши да провали срещата на Г-20

Коментари
· Кабинетът прахосва стотици милиони за предизборен лифтинг

Икономика
· ЧЕЗ се постави над държавата, отказа едномесечното отчитане на тока
Волен Сидеров: Национални предатели крепят учители като забрадената с шамия Шеншибар Али
Ако продължаваме да си траем, ще ни управляват хора, неговорещи български

- Посетихме основното училище "Георги Минчев" в с. Ковачево, общ. Септември, където учителката Шеншибар Али, която преподава по турски, френски език и физкултура, е облечена в религиозни символи - шамия. Това е грубо нарушение на Закона за народната просвета и правилника за прилагане на закона, където изрично е записано, че образованието е светско и не се допуска налагането на учениците на идеологически и религиозни доктрини.
- Положението в училището в с. Ковачево е ужасяващо: виждаме деца от цигански произход, които изучават турски. Какви са те, турци ли са по произход? Какво означава да изучават турски два часа седмично? Това означава, че се турцизира една част от населението, което в един момент ще обяви, че е турско по произход. Явно това е целта на обучението. Колкото до учителката с шамия Шеншибар Али - облечена по този начин, тя  демонстрира, че принадлежи към исляма. Това категорично не може да се допуска в български училища. Демонстрацията на облекло, свързано с исляма, е също част от една планомерна стратегия да се привлича и внушава, че в тези райони живее мюсюлманско население, което не е допустимо, трябва да има реакция. Питам къде са органите, които трябва да инспектират?