"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1063 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров в Силистра: Пенсиите могат да се утроят без печатане на пари


Пенсиите на българските граждани може да се удвоят и утроят, без за това да се налага печатането на пари и увеличаване на инфлацията. Това заяви Волен Сидеров в сряда пред препълненатата зала на драматичен театър "Сава Доброплодни" в Силистра. Стотици привърженици на националистите аплодираха думите на лидера на АТАКА. Сидеров пък разясни как може да се постигне увеличението, което е залегнало в предизборната програма на патриотите: то ще стане чрез преразпределяне на бюджетния излишък в полза на пенсионерите, вместо тези средства да се харчат за партийни обръчи от фирми, купуване на гласове за избори или разходи за лукс на държавните чиновници. Самата държавна администрация е твърде раздута, там има много синекурни агенции, създадени да отхранват партийни протежета на управляващите. Това е паразитна администрация, която трябва да се съкрати, категоричен бе лидерът на патриотите.
Пред стотиците симпатизанти той каза още, че ако дойде на власт, АТАКА ще премахне ДДС върху лекарствата и основните храни на населението.

 У нас
· Гоце заплаши БСП с вето, иска олигарсите си в следващия парламент
· Националистите в Разградско: Няма да допуснем ДПС във властта

По света
· Димитър Стоянов показа Европарламента на ученици от италианската гимназия
· Световните лидери забраниха големите премии на банкерите

Коментари
· Гоце агитира за комунистите в Молдова, вместо да подкрепи етнически българин

Икономика
· Спират газоподаването към топлофикациите на Ковачки
Габриела Вутева, Български фармацевтичен съюз: НЗОК изнудва аптеките, сключили договор с нея, за още отстъпки
Малките селища остават без лекарства, защото хората там са неплатежоспособни

- Г-жо Вутева, АТАКА е единствената парламентарно представена сила, която иска намаляване на ДДС за лекарствата. Какво е мнението на вашия съюз за ДДС върху медикаментите? Възможно ли е да има възрастови групи, за които да падне този данък?
- Становището на Българския фармацевтичен съюз (БФС) е основано на добре познатата европейска практика. Ние ползваме икономически разчети, които са правени в другите страни-членки на ЕС. Те показват, че ДДС за лекарствените продукти в България следва да бъде намалено. Понастоящем нивото на ДДС в България е равно или съизмеримо с това в Германия и Дания, но какъв е техният стандарт!? То е значително по-високо, отколкото в страните от региона - например Гърция и Румъния. Страните в Европа имат различен подход към определяне на ставката за ДДС и той се основава на икономическия просперитет на съответната страна. Напълно възможно е да се определят групи заболявания, за които размерът на ДДС да бъде различен от общоприетия за лекарствени продукти.