"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1064 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Турски бардак засенчва костницата на загиналите четници в Разград


Турски бардак, собственост на едноличния търговец Арзу Мехмед се извисява и хвърля сянка върху храма - костница на загиналите четници в Разград. Луксозни коли с надути стереоуредби, от които дъни чалга спират всяка нощ пред костницата на българските поборници от четата на Таньо Стоянов, избити от турците през 1876 година. На това кощунство с паметта на загиналите трябва да се сложи край и АТАКА ще вземе мерки бардакът да бъде закрит, каза Волен Сидеров. Лидерът на АТАКА положи венец пред храма и връчви партийни членски книжки.
Пред събралите се патриоти Сидеров припомни, че Таньо войвода е един от големите български патриоти, отдал живота си за родината. Главата му е отрязана от турския башибозук в Делиормана на 27 май 1876 г. Лидерът на националистите каза, че от рода на Таньо войвода е най-младият евродепутат на АТАКА Димитър Стоянов. Пред препълнената зала на Разградската филхармония националистът заяви, че целта на Анкара е да превземе България икономически и това е процес, който върви от години. Единствено АТАКА е партията, която се обявява против членството на Турция в ЕС и това ще е мотото, под което ще премине кампанията за избор на евродепути на националистите, поясни Сидеров. Той заяви, че ако Анкара влезе в европейските структури, тя ще се окаже държавата с най-много евродепутати, и ще формира политиката на ЕС. Турци ще се кандидатират за български общински съветници и кметове, икономиката ни ще бъде напълно срината от турския внос, алармира лидерът на АТАКА.
 У нас
· Томов източвал "Кремиковци" и ЦСКА чрез 10 офшорки
· Слави Бинев към ОЛАФ: Време е в затвора да влезе първият милионер от еврофондовете

По света
· Македония може да остане без президент заради слаба активност
· Турция блокира избора за шеф на НАТО

Коментари
· САЩ готвят нов световен ред след финансовата криза

Икономика
ГЕОРГИ БОЧЕВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЪОБЩЕНИЯТА: Държавата загуби 2,5 милиарда евро от далаверата с БТК
Властта постави на голям риск националната ни сигурност, давайки телекома на чужденци

- Г-н Бочев, какво загуби страната ни от продажбата на БТК преди пет години?
- По наши разчети загубите до момента възлизат на повече от 2.5 милиарда евро и ще продължават да се увеличават. БТК беше продадена на "Вива Венчърс" на прекалено ниска цена от 230 млн. евро. Ние продадохме една телефонна линия за 80 евро, унгарците продадоха своя национален телеоператор на Дойче телеком по 2000 щатски долара една линия, македонците по 800 евро и т.н.
Още в хода на приватизационния процес редица компетентни институции, организации и експерти обявиха, че реалната цена на БТК тогава е била около 1 млрд. евро. Те и ние като синдикат се обявихме против продажбата и сигнализирахме до ръководните държавни органи, до управляващите и опозиционните партии с предложение да се прекрати тази продажба.
Нашият синдикат проведе три големи митинга с общо 10 345 протестиращи служители от компанията и недоволни граждани. Заведохме дело пред Върховния административен съд, протестирахме и против решенията на Агенцията за приватизация.