"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1068 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган прецаква Гоце за мажоритарния вот


Ахмед Доган е напът да прецака Гоце за мажоритарния вот. ДПС-лидерът вчера се появи лично в парламента, за да даде наставления на групата си да не подкрепя промените в избирателната система, касаещи мажоритарното гласуване и броя на мажоритарните депутати. По този случай обсъждането на тази точка в комисия бе отложено за днес.
Лобитата на Първанов и на Станишев в НС също не можаха да се разберат дали да има мажоритарно представени депутати в следващия парламент. На инфарктна среднощна сбирка в сряда червените се разделили на два лагера и се изпокарали. Хората на Гоце настоявали да се приеме поправка, според която 31 депутати в следващия парламент да бъдат избирани мажоритарно. Ако това стане, Първанов ще вкара олигарсите си в парламента, а БСП ще пострада, защото ще има по-малко депутати, твърдят от лагера на Станишев. Дали "поправката Гоце" ще мине зависи отново от Доган, който този път е от другата страна на барикадата. 
 У нас
· Човек на Бойко провали протеста на животновъдите
· Бойко Борисов закрилял Сретен Йосич в България

По света
· Властта не знае кой трябва да защити отвлечените ни моряци
· Нов психопат в САЩ изби семейството си и се гръмна

Коментари
· Комедианти и измекяри се боричкат за благословията на новите господари

Икономика
Волен Сидеров: ЩЕ БИЕМ БСП НА ИЗБОРИТЕ
При обиколките си в страната се сблъскваме със съсипваща безнадеждност
- Г-н Сидеров, тактиката на АТАКА се различава коренно от действията на останалите политически партии. Вие напуснахте парламента, почти не се появявате в медиите, липсва участието ви в медиите за изборни закони. Това временно отстъпление ли е всъщност, или видимо настъпление?
- Нашето напускане на парламента е свързано с обиколките ни из страната, които преминават при огромен интерес, залите са препълнени, интересът на хората към мен, депутатите и евродепутатите на АТАКА е огромен. Правим нещо, което никоя друга партия не прави. Казахте, че не присъствам в медиите. Това въобще не е по мой избор, а по избор на медиите - ефирните телевизии и тиражните вестници не проявяват интерес. Това не е за първи път, аз съм свикнал на такова отношение, с двойния стандарт, който упражняват големите тиражни медии и ефирни телевизии. На едни политици всяка дума се отразява, предава и влиза в новините, а реални събития като тези, когато например напълним площада с 15 000 души и направим грандиозен митинг, както беше на 3 март, не се отразява или се прави съвсем бегло. Нашите срещи в села и градове в страната не се предават по нито една ефирна телевизия, с изключение на телевизия СКАТ, която не е ефирна.