"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1069 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

НЦИОМ: АТАКА все по-близо по рейтинг до БСП


Доверието към АТАКА расте и партията на националистите вече диша във врата на БСП. Само за един месец АТАКА е качила 2% доверие и разполага с още 2% скрит електорален вот. В същото време цели 20% от симпатизантите на БСП заявяват, че са разочаровани от червената партия, сочи изследване на НЦИОМ. Гласовете от БСП се преливат към АТАКА заради наблюдаващото се деструктуриране в подкрепата на червените, твърди и социоложката от "Маркте линкс"  Румяна Бъчварова.
Според изследването на НЦИОМ, проведено от 20 до 26 март, АТАКА се ползва с 11% одобрение през март, а БСП - с 18%. Националистите продължават да скъсява дистанцията със социалистите - докато през февруари двете партии ги делят 8,6%, то през март вече са 7,7%.
АТАКА впечатлява с най-нисък дял на разочаровани от собствената си партия в сравнение с останалите електорати, твърдят социолозите. Според тях симпатизантите на националистите са силно мобилизирани и 84% са категорични в решението си в изборния ден. Волен Сидеров продължава да бъде най-одобряваният ръководител на парламентарна група. В момента лидерът на АТАКА се ползва с одобрението на 23% от избирателите, което е с 5% повече в сравнение с февруари. 
 У нас
· Москва ни взима "Булгартабак", въпреки хвалбите на Гоце
· Станишев обяви криза в София заради боклука

По света
· Българското МВнР стои и чака развръзката с пленените моряци
· Би Би Си: АОК избивала предимно деца за търговията с органи

Коментари
· Изоставените деца са европейският провал

Икономика
· Безработицата стига 10%, КНСБ се бори за 300 лв. минимална заплата
Координаторът на АТАКА и екозащитник Петър Симеонов: Заводът, който кметът Борисов строи, е опасен

- Г-н Симеонов, общинските съветници от АТАКА казаха, че заводът, който смята да издигне Бойко Борисов край Горни Богров е изключително вреден за столичани. Защо е така?
- Защото е с остаряла технология. По принцип в столицата трябва да има завод, но от екологичната организация и от името на АТАКА искаме да се направи модерен завод, който да не трови близо 3 милиона българи, живеещи в столицата и региона. Аз, като председател на районната екологична организация, бях изпратен след местните избори 2007 г. във Виена, за да видя тамошния завод, който е построен 1971 г. и работи на принципа на катализатори и филтри. Поддръжката на такъв завод обаче е безумно скъпа за възможностите на София. За времето си е бил много модерен, но лошото е, че преди да отиде продукцията в завода, трябва да има разделно събиране на боклука. След това го карат в един завод, където изсипват колите в бункер, после има вторична обработка... Боклукът отива на ленти, отделя се хартията, пластмасата, стъклото, металите, всичко се отделя.