"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1070 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Лекари, учители и металурзи заедно на бунт от понеделник


Лекари и учители ще излязат на улицата от понеделник и ще подкрепят протеста на работниците от "Кремиковци". Така протестите на металурзите ще прераснат в национална стачка срещу кабинета на Станишев. Протестиращите ще блокират възлови кръстовища в София и дори ще опънат палатков лагер под прозорците на президента и премиера на площад "Независимост", съобщиха от синдикатите.
Вчера над 1000 металурзи преминаха от пл."Св. Ал. Невски" към Министерство на икономиката и енергетиката. Протестиращите работници на "Кремиковци" заплашиха, че може да причакат министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров пред дома му. Те скандираха "оставка", "боклуци" и "мафия".
Напрежението сред миньорите допълнително ескалира, след като лидерът на КНСБ "Металици" Васил Яначков обяви пред протестиращите, че няма никаква промяна в становищата на министъра, както и на цялото правителство.


 У нас
· Лобито на Гоце надделя над Станишев
· Червена депутатка брани кмета на Галеви, за да спре възхода на АТАКА

По света
· Расте броят на европейците, които не искат Турция в ЕС
· Отвлеченият от пирати US-капитан не успя да избяга

Коментари
· Масларова пилее предизборно парите за социални програми

Икономика
· Болниците скочиха срещу здравната карта
Ст.н.с. д-р Огнян Боюклиев от Института за аграрна икономика: 30 000 чиновници на ДПС лапат на гърба на фермера
В Румъния 45 % от производителите се възползваха от САПАРД, у нас - под 6 %.

- Доц. Боюклиев, твърдите, че бандитите до 1997 г. днес станаха агробизнесмени.
- Да! Eлементарно е да се наемат земеделски земи, на които фиктивно да се произведе някаква продукция, а след това фиктивно да се продаде и да се обяви голяма печалба. Разходите за това са минимални в сравнение с другите схеми за пране. По този начин престъпните групировки преминаха и към легитимен бизнес. Сега става все по-трудно да се установи произходът на парите им. През последните 20 г. тази схема се използва широко у нас. Убитият в Амстердам известен контрабандист беше се регистрирал като картофопроизводител. Истинските производители на картофи, доколкото все още ги има, изнемогват от ниските цени на продукцията, а господинът натрупа огромно богатство от "земеделско производство"...