"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1071 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Митрополит Николай „подари“ 300 декара на Георги Гергов


Свинарят на Гоце Георги Гергов е напът да сложи ръка на летището в Пловдив. Вчера източници на "Атака" съобщиха, че олигархът и член на Националния съвет на БСП е взел под наем за 50 години 300 дка църковна земя до аеропорта в землището на с. Крумово. Огромният парцел бил осигурен от неговия личен приятел и пловдивски митрополит - Николай.
Решението е гласувано от Светия синод миналия петък в отсъствието на митрополита.


У нас
· Общинари освиркаха Станишев заради софийския боклук

По света
· Сомалийските пирати отвлякоха още един кораб
· Спряха търсенето на оцелели от труса в Италия

Коментари
· Безнравствени екземпляри населиха българската политическа менажерия

Икономика
· 13 фирми внасят канцерогенен турски цимент
Валентин Борисов, общински съветник на АТАКА в Берковица: ДПС зорлем възстановява джамия в район без мюсюлмани

- Г-н Борисов,  преди дни общинските съветници на националистите в Монтана се обявиха против ремонтирането на джамията в града, от която са останали само руини. Разкажете какъв е случаят.
- Според проверката, която направихме в музея, в тази джамия няма никакви документи, построена е може би към 1800 година. Ремонтирана е няколко пъти в началото на миналия век и въпреки че е обявена още през 1964 г. за културен паметник, не функционира от 60 години. В момента е в окаяно състояние, направо руина. От десетилетия е загубила функцията на храм. Лошото е, че разрушената сграда представлява голяма опасност - тя се намира в двора на основно училище в центъра на Монтана. И вместо да я съборят, искат да я възстановят, под предлог че става въпрос за културен паметник. Доколко място, където е надъхван турският бушибозук срещу непокорните хора и села в Берковска околия може да е културен паметник, също е спорен въпрос. Нашият край много е пострадал от турското робство и геноцида, който е провеждан в този регион - спомнете си исторически върхове като Чипровското въстание, Манчовата буна, в Берковска околия са шетали чети, провеждали са се местни въстания...
На практика решението демонстрира мощта и влиянието на ДПС върху кметската управа. Кметът на Монтана си позволява за изисква чрез Министерство на извънредните ситуации на Емел Етем да усвои някакви средства в края на мандата на това правителство. Спорен е и въпросът как трябва да се харчат отпуснатите от Етем средства, които са много по-полезни за аварийни ремонти на общински училища, читалища, пътища, мостове и християнски храмове в община Монтана. Това е насилствено завръщане към мюсюлманската религия, защото тук няма ясно изразени ислямски настроения.