"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1072 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Камион-чистач на Станишев уби човек в дупките на Борисов


Шофьор загина в столицата вчера, премазан от боклукчийски камион на почистващата фирма "Чистота Искър" в София. Фирмата бе върната от кризистния щаб на Станишев за спешно почистване на столицата. Водачът на камиона-убиец бързал да чисти, жертвата пък се лутала между многото дупки, за които е отговорен кметът Борисов. За да избегне челния удар, шофьорът на камиона ударил спирачки и отбил рязко от пътя, но от бързата скорост и инерцията тежкият камион се обърнал и паднал върху леката кола. За изваждането на трупа на починалия в катастрофата мъж се наложило да се разреже смачканият автомобил.
Трагедията стана по времето, когато Столичният общински съвет на извънредна сесия спореше легитимен ли е кризисният щаб на Станишев. Мнозинството от ГЕРБ възложи на лидера си да обжалва решението на Станишев във ВАС. Кметът беше твърде мек в изказванията си и каза, че пак подавал ръка на премиера. Така за пореден път Борисов даде да се разбере, че е готов за съвместно управление с червените след изборите.


У нас
· Волен Сидеров: Mажоритарният вот е антиконституционен

По света
· Немският външен министър: US-ядреното оръжие вън от Германия
· Сомалийските пирати заплашват с убийства

Коментари
· Big brother ни подготвя за поредното робство

Икономика
· Глобиха топлофикацията на Христо Ковачки за злоупотреба с монопол
Земеделският производител Неда Карска: Аграрното министерство на ДПС работи в ущърб на българските земеделци

- Госпожо Карска, как ще коментирате искането на българското земеделско министерство за намаляване с 4 млн. декара на заявената пред ЕК площ за подпомагане?
- Това е класически пример, че аграрното министерство, контролирано от ДПС, работи в ущърб на земеделските стопани. През последната седмица стана ясно, че България е поискала от Еврокомисията да намали с 4  млн. декара, определените с предприсъединителния договор площи за подпомагане. Това е опит на служителите в министерството да поправят грешка, на този, който е подписал този договор. Повод да поискат тази мярка са неусвоените средства през първата година от членството на България, което е прецедент. Няма друга страна от новоприсъединилите се към Евросъюза да не е успяла да усвои полагащите и се евросубсидии. На практика обаче за тези площи през 2006/2007 стопанска година бяха усвоени евросубсидиите. Това означава, че те са били получени неправомерно, а сега след отчитане на тази грешка България ще претърпи санкции, които ще тежат на българския данъкоплатец.