"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1073 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Костов заделил 2 млн. за проекта със СДС, прецакаха го срещу 26, 50 лв.


Иван Костов бил подготвил 2 милиона лева, за да осъществи проекта си за коалиция със СДС, но е претърпял пълен провал и е бесен. Това съобщиха вчера източници от ДСБ, недоволни, че не са били включени в депутатските листи, подготвяни от Командира. Сред порязаните са Асен Агов, Константин Димитров, Васил Паница и техни приближени.
С част от средствата бившият шеф на сините и експремиер цанил дузина членове на Националния съвет, които да подкрепят съюза между ДСБ и СДС. На 12-те членове на НС били раздадени по 10 000 лева. Друга част била платена за черен пиар срещу стари седесари, противници на коалицията с ДСБ.
Планът на Командира бил провален само за 26,50 лв. Толкова е таксата за жалбата в съда, по която новият лидер на СДС Мартин Димитров, бе обявен за нелегитимен. Допълнителен удар на Костов вчера нанесе бившият лидер на СДС Пламен Юруков. Той поиска създаването на кризисен щаб, който да ръководи партията до приключването на съдебните саги. "Направената коалиция СДС-ДСБ не трябва да съществува в този формат. Обединение "да", но без Костов", отсече вчера Юруков.

 У нас
· Кризата ни удря най-силно през лятото
· Б. Борисов информатор на сръбските служби по време на югоембаргото?

По света
· Три атаки на сомалийските пирати за ден
· Обама разхлаби търговското ембарго срещу Куба

Коментари
· Тато би се гордял с Михаил Миков за подслушването днес

Икономика
Евродепутатът Десислав Чуколов: Политически ментета бракониерстват идеите на АТАКА
Истинското влияние на националистите се вижда в интернет, защото там вотът е анонимен

- Г-н Чуколов, в неделя открихте нов клуб на АТАКА и приемна в Русе. Започнахте и подписка за регистриране на партията за вота за евродепутати. Това начало на кампанията ли е?
- Кампанията така или иначе е започнала. Виждате, че всякакви лидери, лидерчета, формални и неформални вече забравят реалните проблеми на гражданите и се  занимават с единствения въпрос как да минат 4 или 8 процентовата бариера, за да могат още четири години да търкат червения килим в Народното събрание.
За разлика от тях ние залагаме на реалния и постоянен контакт с българските граждани, обиколките ни в страната не секват. В неделя открихме нов клуб в Русе, само за ден се подписаха стотици русенци, желаещи в Европарламента да ги представляват истински патриоти, отстояващи националния интерес на всяка цена.