"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1074 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Властта харизва със закон летище "Пловдив" на Гергов


Управляващата коалиция предизборно готви промени в Закона за въздухоплаването, чрез които да даде за жълти стотинки летище "Пловдив" на олигарха Георги Гергов. Само преди дни в. "Атака" разкри поредната далавера на спонсора на Гоце, който взел под наем за 50 години 300 дка църковни земи до летище "Пловдив" в землището на с. Крумово. Дни след като стана ясно, че владиката Николай е дал имотите до летището на олигарха Гергов, отецът се сдобил с нов швейцарски златен часовник от луксозната марка "Фредерик Констант", на стойност "само" 1000 евро.
"Според сега действащото законодателство летищата могат да се отдават на концесия само като цели обекти, а не "на парче", но това е много скъпо. Когато обаче се приемат промените в закона, което съм сигурен, че ще стане, Гергов ще завземе аеропорта част по част за жълти стотинки, точно както превзе панаира в Пловдив. Така, когато променят закона по изгоден за Гергов начин, свинарят на Гоце ще може да вземе този терминал на концесия", коментира общинският съветник от АТАКА Тодор Христев.У нас
· Слагат данък върху тока

По света
· Външно отказа информация за преговорите по освобождаването на българските моряци
· Пореден таен затвор на ЦРУ откриха в Полша

Коментари
· Търгаши леят крокодилски сълзи за купуването на гласове

Икономика
· Лекарствата свършват през юни, касата фалира през октомври
Павел Кърлев, председател на Федерацията на потребителите: Пробутват ни агнешко, без да е минало санитарен контрол
Яйца от Полша и Румъния заливат пазара за Великден

- Г-н Кърлев, наближават Великденските празници. Наскоро четохме за поредния случай на транспортиране на агнета, завити в мръсни парцали. За какво да внимават потребителите?
- Това е един проблем, който съществува от години. За съжаление точно по тези празници, особено в по-отдалечени малки месарници се предлага месо, което не е минало през санитарния контрол. Това може да се види ежедневно и на Женския пазар, как се докарват с леки коли и камионетки по няколко заклани животни. За да ги завият с парцали, единствената цел е била да ги скрият от проверка, за да не се разбере, че се транспортира месен продукт. Това е една практика, която съпътства нашето ежедневие, засилва се по празниците и единствения съвет, който можем да дадем на потребителите, е да не купуват за празника си месото от случайни месарници. Всеки има магазин, който използва традиционно в подобни покупки, не бива да се пазарува в случайни магазини, където може месото да не е минало съответния санитарен контрол.