"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1075 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА подкрепи металурзите от "Кремиковци"


Волен Сидеров и всички депутати от АТАКА се присъединиха вчера към протестиращите пред Министерски съвет работници от "Кремиковци".
Патриотите заявиха своята подкрепа за трудещите се от комбината. За да не се политизира синдикалното недоволство на металурзите, Сидеров и депутатите се оттеглиха към постоянния протестен лагер на патриотите срещу сградата на президентството, където бяха последвани от протестиращите. Волен Сидеров се обърна към тях не като водач на националистите, а като един от основателите на "Подкрепа". Лидерът на АТАКА припомни, че партията на патриотите иска ревизия на сделките, ощетяващи страната, каквато е тази с "Кремиковци". "Заводът  трябва да бъде подкрепен, да остане държавен и да заработи за България", заяви Сидеров. Работниците настояха за съд на виновните, довели комбината до това бедствено положение, и поискаха да получат отсрочка от 1 г. на кредитните си плащания. 
 У нас
· Световната банка: Голямо забавяне на икономическия растеж в България
· БСП държи изкъсо Борисов с данни за миналото му в Унгария

По света
· Американци протестираха с чай срещу икономиката на Обама
· Астролог предрича Трета световна война заради кризата

Коментари
· Великден и страстите български

Икономика
· Кабинетът спря да плаща осигуровките на пенсионери и ученици
Отец Боян Саръев: Само вярващи политици ще възкресят народа ни
- Отец Саръев, Разпети петък, е най-мъчният ден за християните. Какво е днес, в началото на 21 век, Възкресението за българина?
- На Разпети петък Иисус Христос беше разпнат на кръста, проля невинната си и пречистена кръв за нас и заради нашите грехове, за да бъдем спасени. Възкресението винаги е свързано с надеждата, че в съдния и страшен час всички ще възкръснем и ще наследим живот вечен. А що се касае до това, че в 21 век надеждата за спасението е същата, както и преди 2000 години то е, защото апостол Павел казва: "Господ Исус Христос е един и същ и вчера, и днес, и утре, и во веки веков." Надеждата е и за възкресение на българския народ. Макар че той вече 20 години е разпнат и прикован на кръста на своята съдба, дай боже да доживее тези държавници и политици, които ще го свалят от кръста и един ден ще възкръсне.