"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 1079 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гергов сложи кумеца си Богомил Бонев за шеф на Пловдивския панаир


Олигархът на Георги Първанов - Георги Гергов, сложи Богомил Бонев за изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. Свинарят на Гоце, както е известен Гергов, е кум на бившия вътрешен министър в правителството на Иван Костов - Богомил Бонев.
Георги Гергов пък ще остане член на борда на директорите на дружеството.
Свинарят на Гоце започнал да урежда свои хора, които да движат бизнеса му, тъй като той се готвел за депутат в следващото Народно събрание. Гергов най-вероятно ще се цани за мажоритарен кандидат. Покровителят му Първанов успя да се наложи 31 депутати да се избират мажоритарно. Целта на Гоце беше именно олигарсите му, сред които Христо Ковачки и Гергов, да се намърдат в парламента. Така Гоце ще си има брокерска група, която ще гласува в зависимост от икономическите си интереси.
В края на миналата година Гергов изкупи зад гърба на държавата акции в панаира и така делът му в капитала на Пловдивския панаир нарасна от 49 на 50.36%. 
 У нас
· АТАКА: След геноцида над арменците Европа да осъди и кланетата на българи
· Борисов призован по делото "Йосич"

По света
· Европейските социалисти критикуват съпартиеца си Станишев
· Турция с таен план за нови отношения с Армения

Коментари
· Помиярските глутници трябва да бъдат избити - хуманно или иначе

Икономика
· Бизнес климатът у нас по-лош от 2002 година
Евродепутатът Димитър Стоянов: АТАКА иска да няма условни присъди за убийство
Националистите ще сезират Конституционния съд за мажоритарния вот на Гоце
- Г-н Стоянов, какво мислите за последните отвличания. Смятате ли, че МВР и прокуратурата донякъде са прави да предлагат репресивни действия?
- В момента закони има, отвличанията се повтарят. Не може всеки път да се казва "законите са лоши, трябва да бъдат променяни". В АТАКА сме на принципното мнение, че е дошло време да бъде написан нов Наказателен кодекс, тъй като сега действащият е над 40 години, променян е 100 пъти и по отношение на видовете престъпления и техните наказания не отговаря адекватно на реалността в момента в България. Нужна е много сериозна ревизия и за дефиницията на тероризма. Нима тези отвличания не са тероризъм? АТАКА от години предупреждава, че България е превърната в бананова държава. Защото отвличанията са една от характеристиките на тези държави. У нас отвличат не по политически причини, а заради финансовата криза.